Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Utbildningar på yrkeshötskolan.

Yrkeshögskoleutbildning inom IT till Strömstad!

Med start i höst kan du läsa till backendutvecklare och få en yrkeshögskoleexamen i Strömstad. I samarbete med Uddevalla Yrkeshögskola erbjuds för första gången en 2-årig yrkeshögskoleutbildning där du kan studera i Strömstad.

– Som ett led i att göra högre utbildning tillgänglig lokalt, utan att de studerande behöver flytta eller pendla, ser jag stort värde i detta, säger Sara Arvenberg verksamhetschef på vuxenutbildningen. Nu är Campus Strömstad för första gången satellitort för yrkeshögskoleutbildning. Satsningen sker inom ett område som är efterfrågat av arbetsgivare, ett steg i rätt riktning för de kompetensförsörjningsbehov som finns, fortsätter hon.

Backendutvecklare jobbar nära produktägare och webbutvecklare för att skapa effektiva och säkra applikationer och webbsidor. Backend är en kombination av teknik och programmering som körs i bakgrunden och som interagerar med webbutvecklarens kod på klientsidan.

Studerande på yrkeshögskola får ofta jobb direkt efter avslutad utbildning. Backendutvecklare är framtagen i samverkan med ett 20-tal företag. I Strömstad är Ecus och Hamnsystem Sverige engagerade, flera företag från Tanum har ett etablerat samarbete med Uddevalla Yrkeshögskola.

Campus Strömstad platsen för högre studier

Campus Strömstad är vuxenutbildningens satsning på högre utbildning, ett certifierat lärcentrum som erbjuder utbildningar på högskole- och universitetsnivå. Ett nytt hybridklassrum invigdes under 2023, en förutsättning för att genomföra kvalitativ undervisning digitalt där deltagarna kan interagera oavsett studieort.

I Strömstad kan du nu studera lärar- och förskollärarutbildningar genom Karlstads Universitet och HögskoleVUX i samverkan med Högskolan Väst. HögskoleVUX ger behörighet och innehåller en introduktion till högskolestudier, med platsgaranti på ett 20-tal högskoleprogram. Till utbudet läggs nu en YH-utbildning!

YH står för yrkeshögskola och är en eftergymnasial utbildningsform. Yrkeshögskolan kombinerar teori med praktik och studierna genomförs i nära samarbete med arbetslivet, praktiskt lärande på arbetsplatser ingår. Utbildningen Backedutvecklare är på 400 YH-poäng, vilket motsvarar två års heltidsstudier och resulterar i en yrkeshögskoleexamen.

Ansökan öppnar idag 1 februari. Det finns ett begränsat antal studieplatser i Strömstad. Är du intresserad av teknik och lösningsfokuserad kanske detta är en utbildning för dig?

Läs mer om backendutbildningen

Yrkeshögskolans logotyp

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: