Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

För dig som är arbetsgivare

Du som är arbetsgivare har kan göra mycket för nyanländas etablering och integration. Att lotsa de som kommit till Strömstad som flyktingar ut i arbetslivet är viktigt.

Strömstad rankas till som den kommun som är näst bäst i landet på att erbjuda jobb till nyanlända. Bakom den positiva utvecklingen finns både god matchning av lediga platser och individer, välkomnande arbetsgivare och en god arbetsmarknad!

Jobb viktigt för integrationen

Lokalsamhället har mycket att vinna på att den positiva utvecklingen fortsätter. Erfarenheter visar att den som får ett jobb etablerar sig snabbare i vårt samhälle än de som står utanför arbetsmarknaden. Du som arbetsgivare är enormt viktig då du kan bidra till en god integration genom att erbjuda jobb, eller ta emot en praktikant på din arbetsplats. Praktik eller tjänstgöring kan förläggas på heltid eller deltid i kombination med andra etableringsinsatser som svenska för invandrare och samhällsorientering.

Instegsjobb och praktik

Ett så kallat instegsjobb är en arbetsmarknadsåtgärd som arbetsförmedlingen ansvarar för. Instegsjobb innebär att stöd utbetalas för att ta emot den nyanlände på arbetsplatsen. Handledning ska erbjudas, och anställningen ska gärna kunna kombineras med studier i svenska.

Som arbetsgivare kan du få stöd med:

  • Administrationen och samverkan med arbetsförmedlingen,
  • Matcha individ mot arbetsuppgifter och dina behov,
  • Avtal och försäkringar för praktikanter.

Din roll som arbetsgivare är att vara värd, lotsa in personen i förekommande arbetsgruppgifter, främja den nyanländes inträde i arbetslivet och prata svenska. Som arbetsgivare till en nyanländ får du en fin möjlighet att berika din verksamhet med influenser från andra kulturer.

 Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera