KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Hjälpmedel

Det finns många hjälpmedel som kan underlätta vardagen för dig som har en funktionsnedsättning. Exempel är rollator, rullstol eller duschpall. Vilka hjälpmedel du behöver avgörs av fysioterapeut eller arbetsterapeut.

Om du har en funktionsnedsättning som påverkar dina möjligheter att klara dina dagliga aktiviteter kan du vara i behov av hjälpmedel.

Vid behov av hjälpmedel kontaktar du kommunens rehabenhet. Kontaktuppgifter hittar du här intill. Arbetsterapeut eller fysioterapeut gör därefter ett hembesök hos dig och diskuterar dina behov.

Observera att endast de som har hemsjukvård erbjuds hjälp av den kommunala Rehabenheten. Om du inte har hemsjukvård får du vända dig till någon av primärvårdens rehab mottagningar.

Individuell utprovning

Hjälpmedel är en del av rehabiliteringen/habiliteringen och utprovas individuellt. För att få rätt sorts hjälpmedel görs alltid en bedömning. Inom kommunen är det vanligast att en arbetsterapeut eller fysioterapeut gör en bedömning och provar ut hjälpmedlet i hemmiljön. Om hjälpmedlet inte fungerar i din vardag kontaktar du den ansvariga arbetsterapeuten/ fysioterapeuten.

Avgifter för hjälpmedel

Om arbetsterapeut eller fysioterapeut bedömer att du har rätt till ett eller flera hjälpmedel kan du låna dessa kostnadsfritt. Du betalar dock för hembesöket enligt ordinarie taxa för hemsjukvård. Dessutom tillkommer en ordinationsavgift på 80 kronor per ordinationstillfälle.

Felanmälan

Om ditt hjälpmedel går sönder kontaktar du Rehabenheten. Vi har telefontid vardagar klockan 08.00-09.30. Övrig tid kontakta Kommuncenter.

Återlämning

De hjälpmedel som du använder är ett lån från kommunen och de ska återlämnas när behovet upphört. Du ansvarar själv för återlämningen. Innan återlämning ska hjälpmedlet vara väl rengjort. Kontakta Rehabenheten för att avtala tid för återlämning. Observera att hjälpmedlen kan återlämnas till den kommunala Rehabenheten oavsett om det har blivit förskrivet av oss eller av en annan vårdgivare som t.ex sjukhuset eller primärvården.

Kontakt

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maj Gilberg

SIDANSVARIG: Ludwig Toftedahl