Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

För dig som röstar för första gången

Om det är första gången du ska rösta i valet kan du ha frågor om hur ett val går till. Här har vi samlat information och länkar för dig som är förstagångsväljare.

Vad är egentligen ett röstkort? Vilka olika sätt kan du rösta på? Och vad behöver du ha med dig när du ska rösta? Det är frågor som du kan få svar på genom att läsa på om hur ett val går till.

Tänk på att alltid använda tillförligtliga källor, det kan vara valmyndigheten.se eller seriösa nyhetsmedier. Du hittar också mer information om hur du röstar på kommunens webbsida om valet.

Därför är det viktigt att rösta

Genom att rösta och välja politisk styrning kan du påverka samhället, du värnar samtidigt vår demokrati i Sverige. När du röstar att på partier och deras representanter kan du påverka hur olika samhällsfrågor viktas, som exempelvis utbildning och skola eller miljö.

Partierna tycker olika i olika frågor. Hittar du inget parti som du känner att du vill rösta på kan du välja att rösta blankt. Då visar du att du har röstat, men påverkar inte fördelningen mellan hur många mandat partierna får.

Var uppmärksam på desinformation

Tänk på att all information du nås av kring val och partier kanske inte stämmer. Vissa personer och organisationer sprider desinformation för att vilseleda och påverka människor att rösta på ett särskilt sätt.

Det finns också personer som sprider felaktig information i tron att den är riktig. Tänk även på vad du delar på sociala medier, så att du inte bidrar till att sprida felaktig information.
Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck