MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Försäljning av elektroniska cigaretter (E-cigg) och påfyllnadsbehållare

Från och med den 1 juli 2019 gäller nya regler för försäljning av elektroniska cigaretter och påfyllnadsbehållare. Klicka här för att läsa om dessa regler.

Fram till och med 30 juni 2019 gäller reglerna nedan.

Anmäl försäljning till kommunen

Du som säljer e-cigaretter och påfyllnadsbehållare ska anmäla det till kommunen. Du ska dessutom ha ett egenkontrollprogram som bland annat ska innehålla kontaktuppgifter till ansvariga personer.

Avgift

En avgift tas ut för handläggningen av anmälan och tillsyn av verksamheten.

Här är miljö- och byggnämndens taxa för 2022 Pdf, 1.2 MB.


Åldersgräns

E-cigaretter och påfyllnadsbehållare får säljas till personer som fyllt 18 år. Den som lämnar ut produkterna ska kontrollera att köparen har fyllt 18 år.

Du ska ha en skylt i din butik som tydligt talar om för de som handlar vilken åldersgräns som gäller.

Marknadsföring

Det är förbjudet att marknadsföra e-cigaretter och påfyllnadsbehållare i vissa fall.

Regler om förpackningen

Varje förpackning till E-cigaretter och påfyllningsbehållare ska förses med innehållsdeklaration. Styckförpackningar till E-cigaretter och påfyllningsbehållare ska innehålla ett informationsblad. Saknas något av dessa får du inte sälja produkten.

Övergångsbestämmelser: Produkter som tillverkats eller övergått till fri omsättning före ikraftträdandet får fortsätta att tillhandahållas konsumenter på den svenska marknaden längst till och med den 1 januari 2018.

Påföljder

Följs inte lagen kan du förbjudas att sälja e-cigaretter och påfyllnadsbehållare. Det är kommunen och polisen som gör tillsyn i de butiker där produkterna säljs.

Tillverkare och importörer

För dig som är tillverkare, importör eller utövar gränsöverskriradande handel tillkommer ytterligare krav. Du kan läsa mer på www.folkhälsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Angelica Karlsson

SIDANSVARIG: Anna Sanglert