Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:00

För frågor angående våra verksamheter, kontakta kommuncenter

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Kurser på grundläggande och gymnasial nivå

Hos oss kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå för att göra klart din grundskola och gymnasieutbildning. Du kan också läsa enstaka kurser för att få en grundläggande och särskild behörighet inför ansökan till högre studier.

Aktuella kurser

I kursutbudet kan du läsa mer om kurser i svenska, matematik, engelska, svenska som andraspråk, samhällskunskap, historia, scenisk gestaltning, hygien och digital kompetens.

> Översikt kursutbud höstterminen 2023 Pdf, 92.4 kB, öppnas i nytt fönster.

> Kursutbud och ansökan - Strömstad vuxenutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Kurser på grundläggande nivå motsvarar hela grundskolan upp till och med årskurs nio och är för dig som behöver komplettera något av grundskolans ämnen inför fortsatta studier.
  • Kurser på gymnasial nivå är för dig som vill komplettera dina tidigare gymnasiestudier eller behöver ny kompetens. Du kan även läsa kurser för att få grundläggande och särskild behörighet inför ansökan till högre studier på eftergymnasial nivå.
  • Orienteringskurser ger dig tillfälle att träna på olika färdigheter så att du kan lyckas ännu bättre i dina övriga kurser. Vi erbjuder orienteringskurs inom digital kompetens. Kursen betygsätts inte däremot får du ett intyg.

Vid frågor som rör studier, kurser, behörighet och arbetsmarknad,
kontakta gärna vår studie- och yrkesvägledare Länk till annan webbplats.!

Nyheter!

Hybridundervisning

Hybridundervisning ger dig som elev möjlighet att delta i undervisningen antingen i klassrummet eller digitalt från annan plats. Genom tekniken i vårt nya hybridklassrum interagerar alla med varandra i realtid. Vissa delar är obligatoriskt skolförlagda, utformningen sätts av läraren i varje kurs. Tillgång till dator, nätverk, webbkamera och mikrofon erfordras för dig som deltar digitalt. Kurser i hygien, svenska och historia erbjuds som hybridundervisning.

Hygien livsmedel 100 p - hybridundervisning

Ämnet hygienkunskap behandlar livsmedelslagstiftning och andra hygienbestämmelser. Det tar även upp hur livsmedelshygien påverkar livsmedlens hållbarhet. Du lär dig att säkert hantera råvaror och färdiga produkter. Kursen genomförs som hybridundervisning. Efter godkänd kurs mottar du ett intyg som är giltigt i 3 år.

Scenisk gestaltning 100 p

Du utvecklar dina kreativa uttryck, både enskilt och i grupp. Tillsammans kommer vi jobba med att på olika sätt skapa karaktärer och förstå vad som gör att man når fram och berör en publik. Oavsett om ditt mål är att stå på en teaterscen eller att prata inför andra på jobbet så kommer du att känna dig säkrare i att uttrycka dig.

Undervisning: Kvällstid med ett tillfälle per vecka i gymnasiets aula Förkunskaper: Svenska grund
Inspirations- och informationsfilm: Filmer om våra utbildningar - Scenisk gestaltning Länk till annan webbplats.

Orienteringskurs digital kompetens 100 p

En kurs som ger grundläggande digital kompetens där du får mer kunskap om officepaketet, datakunskap och internetsökning. Kursen ger dig grunderna i den digitala kompetensen man behöver ha för att klara av och underlätta studier som vuxen. Kursen betygsätts inte däremot får du ett intyg. Orienteringskursen är berättigad för studiestöd från CSN och du kan kombinera kursen med grundläggande eller gymnasiala kurser.

Läsa på distans

Om du saknar kurser i vårt utbud eller inte har möjlighet att studera på plats på Strömstads vuxenutbildning, kan det finnas möjlighet att studera på distans. Du bokar då ett personligt möte hos vår studie- och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter och telefontider står i kontaktrutan på denna sida. Du kommer att behöva lämna in betyg och ett personligt brev/följebrev där du beskriver varför du vill läsa kursen och vad ditt mål med kursen eller utbildningen, är. Det är rektor som tar beslut om du blir beviljad att läsa kursen eller inte. Vi erbjuder distanskurser genom Hermods.

Ansökan

Ansökan till kurser höstterminen 2023 är öppen fram till och med 2 juni.

> Ansök till vuxenutbildningen här, instruktioner och bra att veta Länk till annan webbplats.

Skolstart och studieperioder

Studieperiod HT 23: 28 augusti 2023 – 12 januari 2024

Studieperiod VT 24: 15 januari 2024– 31 maj 2024

Fritt sök i fem kommuner

Vi samarbetar med vuxenutbildningen i Munkedals, Sotenäs, Lysekils och Tanums kommun och du har därför möjlighet att söka utbildningar i dessa kommuner. Ansökan till vuxenutbildningen i samverkande kommuner görs i respektive kommun:

Kontakt

Administration
Telefon: 0526‑195 04
vuxenutbildningen@stromstad.se

Reception
Telefon: 0526-195 00


Studie- och yrkesvägledare
Martin Klavblom
Telefon: 0526-195 61
martin.klavblom@stromstad.se
Telefontider:
Måndag - torsdag 09.00 - 10.00
Fredag 10.00 - 11.00

Besöksadress
Strömstads Vuxenutbildning
Tångenvägen 2

Postadress
Strömstads kommun
Vuxenutbildningen
452 80 Strömstad

Rektor
Åsa Borneland
Telefon: 0526-195 36
asa.borneland@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Anja Sonerud

SIDANSVARIG: Åsa Borneland