MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:00

Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan@stromstad.se

Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se

Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se

Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se

Vuxenutbildningen 0526‑195 00
vuxenutbildningen@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Strömstads Vuxenutbildning

Kurskatalog Vuxenutbildning höstterminen

Kurskatalog hösten 2022

Kurskatalogen för hösten är här!

> Läs kurskatalogen Pdf, 4.5 MB, öppnas i nytt fönster.

OBS! kom ihåg att tacka JA eller NEJ till erbjuden plats senast 5:e augusti. Eventuell reservantagning startar därefter fram till och med kursstart.

I filmen nedan visas hur du gör när du ansöker till vuxenutbildningen

Svenska för invandrare (SFI)

Utbildning i svenska för invandrare ger dig möjlighet att lära dig svenska och utveckla ditt svenska språk i tal och skrift. Du kan kombinera kurser inom SFI med studier i grundläggande eller gymnasial vuxenutbildning. I utbildningen kan även praktik ingå.
> Läs mer om svenska för invandrare

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande kurser för dig som har kortare utbildning än nio år, som har gått ut grundskolan och nu behöver komplettera något ämne inför fortsatta studier. Du kan kombinera grundläggande vuxenutbildning med gymnasial.
> Läs mer om grundläggande vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasiala kurser och paket är ett alternativ för dig som vill komplettera dina tidigare gymnasiestudier eller behöver en ny kompetens. Du kan läsa allt från en enstaka kurs till en hel yrkesutbildning.
> Läs mer om gymnasial vuxenutbildning

Yrkes- och lärlingsutbildningar

Lärlingsutbildningar är för dig som vill läsa en praktisk utbildning som till stora delar omfattar ett arbetsplatsförlagt lärande.

Våra yrkesutbildningar baseras på Skolverkets yrkespaket, och framtagna utifrån de behov som finns på arbetsmarknaden. Det är en möjlighet för dig som vill läsa in en gymnasieexamen, öka möjligheten till anställning eller höja din kompetens inom ett specifikt yrkesområde.
> Läs mer om yrkes- och lärlingsutbildningar

Ny yrkesutbildning inom besöksnäringen:
Spa & Wellness med fokus på massage

I samverkan med näringslivet inom besöksnäringen har vi tagit fram en ny utbildning Spa & Wellness med fokus på massage, det är ett område där det saknas kompetens och finns goda karriärmöjligheter. Företagen erbjuder praktikplats (APL) och det är stora möjligheter till att få anställning efter utbildningen. Tillsammans med näringslivet har vi tagit fram en informationsfilm där du får veta mer om utbildningen och höra företagen berätta om karriärvägar och branschen.

Grunderna i utbildningen är klassisk svensk massage med inriktning på friskvårdande behandlingar. Diplom och kursintyg ges efter genomförd utbildning när du blivit godkänd i både de praktiska och teoretiska momenten.

> Programblad och mer information

I filmen nedan får du en introduktion till utbildningen. Företagen du möter i filmen har varit med och tagit fram utbildningen, de letar efter just den kompetens som utbildningen ger. De erbjuder praktikplats (APL). Välkommen med din ansökan till utbildningen.

Film om utbildning inom Spa och Wellness

Ny yrkesutbildning inonm besöksnäringen:
Gästvärd

I samverkan med näringslivet inom besöksnäringen har vi tagit fram en ny utbildning Gästvärd inom besöksnäringen, det är ett område där det saknas kompetens och finns goda karriärmöjligheter. Företagen erbjuder praktikplats (APL) och det är stora möjligheter till att få anställning efter utbildningen. Tillsammans med näringslivet har vi tagit fram en informationsfilm där du får veta mer om utbildningen och höra företagen berätta om karriärvägar och om branschen.

> Programblad och mer information

I filmen nedan får du en introduktion till utbildningen. Företagen du möter i filmen har varit med och tagit fram utbildningen, de letar efter just den kompetens som Gästvärdutbildningen ger. De erbjuder praktikplats (APL) och välkomnar just dig att söka till Gästvärdsutbildningen. 

Film om utbildning inom besöksnäringen (Film 1 och film 2)


Allmän information om Strömstads Vuxenutbildning

Hör personal och elever berätta mer om vuxenutbildningen.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Besnik Obërtinca

SIDANSVARIG: Åsa Borneland