KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Barn- och utbildnings-förvaltningen
Klockaregatan 2
bun@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Strömstads Vuxenutbildning

Strömstads Vuxenutbildning har ett stort utbud med flera kursstarter under året. Du kan läsa kurser på grundläggande nivå eller gymnasienivå, eller läsa en yrkes- eller lärlings­utbildning. Du väljer den studieform som passar dig bäst. Studierna är avgiftsfria och du kan söka studiemedel från CSN.

Studera i höst?

Kontakta studie- och yrkesvägledare vid frågor gällande studier i höst. Det finns platser kvar på delar av utbildningsutbudet, i mån av plats tas fler sökanden in. Det är längre handläggningstider under semesterperioden.
> Läs mer om yrkesutbildningar i Strömstad
> Läs mer om enskilda kurser i Strömstad

HögskoleVUX - Läs upp behörighet till högre studier och få platsgaranti på högskoleprogram. Kontakta studie- och yrkesvägledare vid frågor gällande studier på HögskoleVUX i höst.
> Läs mer om HögskoleVUX

Grundläggande och gymnasiala kurser

Läs kurser på grundläggande och gymnasial nivå för att göra klart din grundskola och gymnasieutbildning eller läs enstaka kurser för att få en grundläggande och särskild behörighet.

> Läs mer om grundläggande och gymnasiala kurser

Yrkes- och lärlingsutbildningar

En yrkesutbildning består av yrkeskurser på gymnasial nivå och är framtagen i nära samarbete med näringslivet för att öka möjligheten till arbete efter slutförd utbildning. Du kombinerar studier på skolan med arbetsplatsförlagt lärande på en arbetsplats.

> Läs mer om yrkes- och lärlingsutbildningar

Läs vidare på eftergymansial nivå - Campus Strömstad

Syftet med ett lokalt campus är att öka tillgängligheten till högre studier. Vi samarbetar med högskolor och universitet för att du ska kunna studera utan att behöva lämna Strömstad.

> Läs mer om Campus Strömstad

Svenska för invandrare (SFI)

Utbildning i svenska för invandrare ger dig möjlighet att lära dig svenska och utveckla ditt svenska språk i tal och skrift.

> Läs mer om svenska för invandrare

> About municipal adult education, komvux, in english and other languages Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Anja Sonerud

SIDANSVARIG: Alexander Johansson