Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Barn- och utbildnings-förvaltningen
Klockaregatan 2
bun@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Studera HögskoleVUX i Strömstad till hösten!

Är du en av dem som vill ta ett nytt steg i yrkeslivet? HögskoleVUX startades genom ett samarbete mellan Högskolan Väst och Strömstads vuxenutbildning 2021. Med högskoleintroducerande kurs och platsgaranti på högeskoleutbildningar blev satsningen en succè och återvänder nu med utbildningsstart hösten 2024!

– Vi tog tillsammans med högskolan fram en helt ny flexibel utbildningsform som underlättar för fler att bli behöriga för högskolestudier samtidigt som de förbereder sig för att läsa på högskolan, säger Sara Arvenberg verksamhetschef på vuxenutbildningen. Vi är så glada över att på nytt kunna erbjuda denna möjlighet till Strömstads invånare, fortsätter hon.

Antalet garantiplatser på Högskolan Väst har gradvis utökats för elever som går HögskoleVUX och av de studenter som deltagit tidigare är samtliga inriktade på högre studier.

– HögskoleVUX fick mig att våga börja studera på högskola, säger Katarina Johander som gick HögskoleVUX i Strömstad 2021 och som nu studerar Socialpsykiatrisk vård vid Högskolan Väst.

Läs artikel om Katarina och hennes erfarenheter av att studera som vuxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du eller någon du känner intresserad av att söka till HögskoleVUX? Ansökan inför hösten 2024 är redan öppen.

Läs mer om HögskoleVUX och vilka möjligheter som finns

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Alexander Johansson