Kontakta OSS

KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Bostäder för vuxna

Vuxna med bestående funktionsnedsättning kan ansöka om bostad med särskild service. Det kan vara en gruppbostad eller en servicebostad. Här får du omsorg, service och ett individuellt anpassat stöd. Klarar du att bo i ett eget boende kan vi stötta med vissa insatser.

Vuxna med funktionsnedsättning kan ha rätt till anpassat boende. De tre olika formerna av boende är:

  • egen bostad som har anpassats men som inte har någon fast personal,
  • servicebostad med viss service och vård dygnet runt,
  • gruppbostad med personal dygnet runt.

Egen bostad

För dig som har ett bestående funktionsnedsättning, men som klarar att bo själv kan vi erbjuda eget boende med vissa stödinsatser. Personal kan till exempel besöka dig vid överenskommen tid för att bistå med punktinsatser. Bostaden kan komma att anpassas för att du ska klara dig själv så långt som möjligt. Graden av anpassning beror på din funktionsnedsättning.

Servicebostad

En servicebostad består av ett antal lägenheter som har tillgång till en gemensam lokal, där de boende kan umgås. Personalstöd finns dygnet runt.

Lägenheterna ligger samlade i ett eller flera hus och är omöblerade. Det betyder att den boende själv inreder och sätter sin prägel på bostaden. Det finns möjlighet att delta i gruppaktiviteter med personalstöd.

Gruppbostad

En gruppbostad är ett boende för dig som har stort behov av personalstöd. Gruppbostaden består oftast av fyra till sex lägenheter. Varje lägenhet är cirka 40 kvadratmeter stor och omöblerad. Det betyder att du själv inreder och sätter din prägel på din bostad. Lägenheterna är grupperade kring ett gemensamt vardagsrum.

I Strömstad finns servicebostäder och gruppbostad på Löparegatan, Oslovägen (Spinnaren) samt på Skomakargatan i centrala Strömstad.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov