Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Fyrverkerier

Använd fyrverkerier med försiktighet.
Jul- och nyårshelger innebär festligheter, men också bekymmer till följd av fyrverkerier, förbjudna smällare och pyrotekniska produkter.

Kommunen, Räddningstjänsten, Polismyndigheten och Brottsförebyggande rådet vädjar till allmänhet och butiksinnehavare att iaktta största möjliga försiktighet och vara mycket restriktiva i hantering av och försäljning av denna typ av produkter. Detta för att alla, såväl människor som djur, får uppleva en fridfull jul och ett festligt nyår.

Explosiva varor

Vill du söka tillstånd för att sälja eller förvara explosiva varor ska du vända dig till kommunen (se E-tjänster och blanketter längre ned).

Exempel på explosiva varor som kräver tillstånd:

  1. Ammunition
  2. Dynamit
  3. Fyrverkeripjäser

Tillstånd för att avfyra fyrverkerier

Om du ska avfyra fyrverkerier krävs i många fall tillstånd enligt ordningslagen. I dessa fall är det hos Polisen du ansöker om tillstånd.

Ansökan om att avfyra fyrverkerier hos polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk till polisens webbplats)

Regler för fyrverkerier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (för privatpersoner, länk till myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB)

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
mbn@stromstad.se

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Besöks- och leveransadress: Räddningstjänsten Strömstad
Ringvägen 112
452 35 Strömstad


Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Ida Luther Wallin