Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Räddningsvärn

Räddningsvärn på Koster.

För att klara sitt uppdrag har räddningstjänsten också tjänstepliktiga som är organiserade i räddningsvärn. Räddningsvärnen i Strömstads kommun finns på både Nord- och Sydkoster.

Anledningen till att räddningsvärnen finns där är att det tar lång tid för anställda vid stationerna att åka på larm till Kosteröarna. Räddningsvärnen finns också till för att förstärka räddningstjänsten vid omfattande och långvariga insatser.

Även här ska du ha fyllt 18 år och ha en vilja att hjälpa till vid olyckor. Räddningsvärnen utbildas och övas för de arbetsuppgifter de förväntas göra. En person som ingår i ett räddningsvärn har ingen beredskap och därmed ingen skyldighet att finnas tillgänglig. Istället tas de som ingår i räddningsvärnet ut med tjänsteplikt när deras personliga förhållanden medger det. Som tjänstepliktig är man försäkrad och har ersättning när man blir kallad på en insats eller på en övning.

Om du är intresserad av mer information eller vill vara med i räddningsvärnet så är du välkommen att kontakta räddningschefen!

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa eller skicka e-post:

Ida Luther Wallin
Räddningschef
0526-191 01
ida.lutherwallin@stromstad.se

Mikael Arkhult
Styrkeledare och ordförande, Brandmännens riksförbund
070-256 57 85
mikael.arkhult@stromstad.se

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Ida Luther Wallin