KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Räddningsvärn

Räddningsvärn på Koster.

För att klara sitt uppdrag har räddningstjänsten tjänstepliktiga som är organiserade i räddningsvärn. Dessa finns på både Nord- och Sydkoster.

Eftersom det tar lång tid för anställda vid kommunens räddningsstationer i Skee och Strömstad att åka på larm på Kosteröarna finns det i stället räddningsvärn belägna på öarna. De finns även till för att förstärka räddningstjänsten vid omfattande och långvariga insatser.

För att bli en del i räddningsvärnen ska du ha fyllt 18 år och ha en vilja att hjälpa till vid olyckor. Som del i kommunens räddningsvärn genomgår du både en utbildning och övningar för att kunna genomföra de arbetsuppgifter som förväntas av dig.

En person som ingår i ett räddningsvärn har ingen beredskap och därmed ingen skyldighet att finnas tillgänglig. I stället tas de som ingår i räddningsvärnet ut med tjänsteplikt när deras personliga förhållanden medger det. Som tjänstepliktig är man försäkrad och har ersättning när man blir kallad på en insats eller på en övning.

Om du är intresserad av mer information eller vill vara med i räddningsvärnet är du välkommen att kontakta räddningschefen!

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa eller skicka e-post:

Ida Luther Wallin
Räddningschef
0526-191 01
ida.lutherwallin@stromstad.se

Morgan Malm
Ordförande
Brandmännens riksförbund
076-852 09 93
morgan.malm@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Ida Luther Wallin