Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Uppvärmning

Det finns många olika sätt att värma upp sitt hus och alla har sina fördelar och nackdelar. Du kan alltid kontakta energi- och klimatrådgivningen om du vill ha hjälp att komma fram till det mest ekonomiska och klimatsmarta sättet för dig att värma upp hemma.

Isolering viktigast

Att tilläggsisolera vindbjälkslaget är ofta en kostnadseffektiv åtgärd. Isoleringen kan vara upp till 40-50 cm, i många äldre hus är det inte ovanligt att vindbjälkslaget bara har 20 cm isolering.

Andra åtgärder för att minska värmebehovet är att byta ut gamla fönster och dörrar till nya med bättre (lägre) U-värden.

Byta uppvärmningssätt

Om du har ett vattenburet värmesystem i ditt hus har du stora möjligheter att välja den energikälla du vill använda, eftersom det är lätt att koppla på olika typer av uppvärmning till systemet.

Om du däremot bor i ett hus som värms med direktel kan det vara lite svårare att byta värmekälla. Då kan det vara mer effektivt att minska energiförbrukningen genom att uppdatera styr- och reglersystemet, eller installera en el-effektvakt.

Använd kommunens rådgivning

Energi- och klimatrådgivaren i kommunen är en kostnadsfri startpunkt. Då kan ni bolla era tankar och eventuellt få ytterligare information om handlingsalternativ för just er situation. Vi rekommenderar också broschyren Värme i villan, som är en bra grund för att börja fundera och diskutera olika alternativ.

Kontakt

Ring gärna och boka ett besök. Du kan även ta kontakt via e-post.

Pål Kindblom
0522-69 73 19

Eva Ginstrup
0522-69 63 54

energiradgivning@uddevalla.se


Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Madeleine Skoglund