Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

sn@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Hjälpmedel och bostadsanpassning

Hjälpmedel kan underlätta det dagliga livet på olika sätt och ge dig möjlighet att leva ett mer självständigt liv. Har du ett bestående funktionshinder kan du få bidrag för att anpassa bostaden så att du klarar dig själv i hemmet.

Hjälpmedel i hemmet förmedlas av kommunens arbetsterapeuter eller fysioterapeuter. Det kan handla om hjälpmedel för att du själv eller med hjälp av någon annan till exempel ska kunna klä dig, förflytta dig och kunna sköta vardagliga aktiviteter i hemmet. De flesta hjälpmedel kan lånas kostnadsfritt. När behovet upphör eller förändras ska hjälpmedlet återlämnas.

Bostadsanpassningsbidrag (BAB) är ett ekonomiskt bidrag som kommunen lämnar för anpassning av bostäder för personer med funktionsnedsättning. Dina möjligheter att få bidrag prövas efter ansökan enligt Lagen om bostadsanpassningsbidrag (SFS 1992:1574).

Kommunens biståndshandläggare handlägger din ansökan om hjälpmedel och bostadsanpassning.

Du kan göra din ansökan både muntligt och skriftligt. När du har lämnat din ansökan, får du ett beslut och information om hur du kan överklaga. Du får din ansökan bedömd senast fyra veckor efter det att du ansökt om stöd.

Telefon till bistånd går via växeln 0526-19000. Uppge födelsedatum och ärende så ringer vi upp inom 48 timmar.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov