Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Stöd och insatser för personer med demenssjukdom och deras anhöriga

Personer med demenssjukdom och deras anhöriga kan behöva särskilt stöd i vardagen. I Strömstad finns möjligheter att få hjälp i hemmet av Solteamet (hemtjänst med inriktning för personer med demenssjukdom), vi erbjuder också dagverksamhet på äldreboendet Solbogården.

Solbohöjden i Strömstad erbjuder social samvaro och stimulans för personer med demenssjukdom. Vi kan också ge anhöriga avlastning över dagen liksom stöd i hemmet.

Dagverksamhet

Dagverksamheten ligger inne på Solbogårdens äldreboende. Vi har möjlighet att erbjuda plats för sex gäster i varje grupp och det finns alltid två personal i tjänst. Dagverksamheten riktar sig till personer som bor i ordinärt boende och har en fastställd demenssjukdom.

Syftet med dagverksamheten är:

Att personer med demenssjukdom får vara i en gemenskap som skapar en meningsfull dag samt att anhöriga får vila.

Dagverksamheten ger möjlighet till social samvaro och aktiviteter utifrån intressen och behov. Solbohöjden erbjuder olika aktiviteter bl.a. musik, sång, promenader, sällskapsspel, högläsning och sittgymnastik.

Under dagen serveras förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Ansökan och kostnad

Ansökan görs till biståndshandläggare på kommunen. Du betalar en avgift per gång för dagverksam

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Enhetschef för dagverksamhet
Madeleine Hagward
0526-192 78

Demenssjuksköterska/
Silviasjuksköterska
Trine Johansson
072 204 09 33

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov