Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Boende

Du som söker boende i Strömstad kan välja mellan olika bostadsformer, det finns lägenheter, bostadsrätter och fristående hus. Bostäderna ägs av både privata fastighetsägare och av det kommunala bostadsbolaget.

Den största förmedlaren av hyreslägenheter i Strömstad är det kommunala bolaget AB Strömstadsbyggen. Bolaget har lägenheter i centrala Strömstad, dessutom finns hyreslägenheter på både Rossö, Tjärnö och Koster om du vill bo lantligt.

Det är viktigt att skyndsamt ställa sig i bostadskön eftersom väntetiden är lång. Vill du ställa dig i bostadskö eller få information om de lägenheter som är lediga just nu, se Strömstadsbyggens webbplats
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bosättningslagen

Är du anvisad till Strömstad av Migrationsverket omfattas du av den så kallade bosättningslagen som trädde i kraft 1 mars 2016. Lagen innebär att alla kommuner i Sverige är skyldiga att ordna boende åt nyanlända personer som anvisas till kommunen och som inte kan ordna sitt boende på egen hand.

Anhöriga till i Strömstad bosatta nyanlända förutsätts ordna sitt boende på egen hand eller genom att bosätta sig hos den man är anhörig till.

I Strömstad har vi hittills kunnat ordna bostäder till de nyanlända Strömstadsbor som anvisats till kommunen av migrationsverket. Bostäderna finns dels bland våra kommunala hyresrätter, dels hos privata hyresvärdar.

Kontakt

AB Strömstadsbyggen

Västra Klevgatan 9A
452 30 STRÖMSTAD

Telefontid:
Vardagar 09.30-15.00

Bobutiken är öppen:
måndag – fredag 10.00-15.00
0526 – 494 00
E-post:
diarie.stromstadbolagen@stromstadsbyggen


Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera