KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Vattenkiosk vid Drivnäsvägen

Bild på vattenkiosken

Vattenkiosk (betalstation för vatten) finns i första hand tillgänglig för företag/entreprenörer som vid behov kan hämta vatten. Åtkomst till vattenkiosken fås via en nyckel som kvitteras ut hos Tekniska förvaltningen. Vi finns på adress Prästängsvägen 30.

Vattenkiosk för företag

  • För att få åtkomst till vattenkiosken behöver vi registrera företaget och nyckel måste beställas för att öppna vattenkiosken genom att fylla i ansökan till Tekniska förvaltningen. Det är möjligt att ha flera nycklar per kund. Fyll då i en blankett per nyckel. Ansökan Pdf, 150.3 kB, öppnas i nytt fönster.
  • Ni får ett meddelande via e-post när nyckeln är klar för att hämtas ut. Nyckeln kan då hämtas i receptionen vid Tekniska förvaltningen, Prästängsvägen 30, 452 33 Strömstad.
Vad kostar det?


Ex moms

Inkl. moms

Uppläggningsavgift inkl. en nyckel

kr 500

kr 625

Borttappad nyckel

kr 500

kr 625

Pris per kubikmeter

kr 25

kr 31,25

Vattenkiosk för privat bruk

  • Det finns en kran där allmänheten kan tappa mindre mängder vatten gratis, vid till exempel vattenavbrott. Tänk på att ta med egen dunk att fylla vatten i.
  • Som privatperson går det inte att registrera sig för utlämning av nyckel. Vid behov av större mängder vatten, rekommenderar vi att kontakta företag som levererar transporttjänster av vatten. Kommunen kör inte ut vatten.

Frågor och svar

Vattenkiosken levererar ett så kallat tekniskt vatten. Anledningen att vi inte kan kalla det dricksvatten är att vi inte kan garantera att den som hämtat vatten tidigare har använt ren utrustning. Ska vattnet användas som dricksvatten är rekommendationen att koka vattnet för att vara säker på att vattnet är rent och kan drickas.

Vid tankstationen tankar du vatten med hastigheten av ca 500 l/min.

När du har en nyckel kan du hämta vatten dygnet runt. Allt vattenuttag registreras hos Tekniska förvaltningen och du kommer sedan att debiteras för ditt uttag enligt gällande VA-taxa.

Egen slang med klokoppling behövs om det görs stora uttag.

Felmeddelande vid vattentankningen eller om det inte kommer något vatten, vänligen kontakta Tekniska förvaltningens jourtelefon 0526-19 150.

Här finns vattenkiosken

Kartbild som visar vart vattenkiosken finns i korsningen mellan Drivnäsvägen och väg 164

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Jerry Johansson