Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

sn@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Össbygården

Össbygården från utsidan

Össbygården är ett demensboende som ligger i en levande jordbruksbygd, med en byskola alldeles intill. Boendet är i ett plan med tio lägenheter, fem tvårumslägenheter, fem enrumslägenheter och en avlastningsplats

Runt huset finns en stor solaltan och en trädgård full med bärbuskar och fruktträd. Samtliga lägenheter är utrustade med dusch och toalett samt uttag för TV och telefon. Mitt i huset ligger ett stort kök med matrum där vi äter tillsammans, planerar våra inköp, lagar vår mat samt även bakar vårt egna bröd. Delaktighet i vardagssysslorna ökar hemkänslan.

I allrummet kan vi se på TV eller sitta och småprata över en kopp kaffe. Personalen består av sjuksköterska, undersköterskor, vårdbiträden med utbildning inom demensvård. Personalen har så kallade rullande schema det vill säga att alla arbetar dag/kväll/natt. Vår strävan är att ha en personcentrerad vård och omsorg.

Össbygården är sedan 27 maj Stjärnmärkt av Svenskt Demenscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har fått diplom med Stjärnmärkts symbol. Det är ett bevis för att medarbetarna har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Enhetschef
Xufe Emini
0526-194 88
fax 0526-214 39
xufe.emini@stromstad.se

Besöksadress:
Össbygården 5, Näsinge

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Eva Löfgren

SIDANSVARIG: Joakim Möller