Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Kaminer och eldstäder

Kaminer och eldstäder kan vara ett trivsamt inslag. Men eldning i kaminer kan i vissa fall störa andra. Här får du reda på vilka regler som gäller om du vill installera en kamin eller eldstad. Och vad du kan göra om du uppfattar någons eldande som störande.

Anmäl innan du installerar

Vid installation eller väsentlig ändring av till exempel en kamin, eldstad eller rökkanal ska du göra en anmälan till kommunens Miljö- och byggförvaltning. I vissa fall kan du behöva bygglov för din installation eller ändring.

Om du störs av någon annans eldning

Om du störs när någon annan eldar bör du i första hand vända dig till den som eldar. I andra hand kan du ringa till kommunens Miljö- och byggförvaltning 0526-190 00

Skötsel och drift

Att elda med ved och pellets är ett klimatsmart alternativ för uppvärmning om det sker på rätt sätt och med effektiv utrustning. Men vid dålig förbränning bildas många föroreningar, till exempel kolväten och sot.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Marita Lindhav

SIDANSVARIG: Ida Luther Wallin