MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Torghandel

Torghandel finns på Skeppsbron, torget i Strömstad, och bedrivs hela året, måndag till lördag. Torgplatserna hyrs ut på årsbasis men det finns även möjlighet att hyra tillfällig torgplats.

Tillfällig torgplats på Skeppsbron, torget 

Mellan 16 augusti och 14 juni finns det möjlighet att hyra tillfällig torgplats. Uthyrning kan ske under förutsättning att torgplatsen inte är upptagen kl.08.00 på morgonen. Observera att det inte går att hyra tillfällig torgplats under högsäsong, 15 juni - 15 augusti.

Tillfällig torgplats går inte att förboka. Är du intresserad av att hyra tillfällig torgplats infinner du dig på torget kl.08.00 den dagen du vill bedriva torghandel. Om det finns en torgplats ledig är platsen din för dagen. Torgplatserna är avgränsade med gatsten. Försäljning får pågå 08.00-18.00 varje helgfri vardag.

Avgiften för tillfällig torgplats är 300 kr per dag. Du betalar avgiften på Strömstad Infocenters kontor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger invid torget. Som bevis för att du betalt avgiften och därmed har rätt att nyttja torgplatsen får du ett kvitto som du kan uppvisa vid kontroll.

Fast torgplats på Skeppsbron, torget

Torgplatserna på Skeppsbron, torget, är alla fasta och hyrs ut på årsbasis men under perioden 16 augusti till 14 juni kan platsen hyras ut som tillfällig torgplats om innehavaren av platsen inte innfunnit sig kl.08.00 på morgonen. 

Som innehavare av en fast torgplats tilldelas du en specifik torgplats. Platserna är avgränsade med gatsten.

Sista ansökningsdagen för fast torgplats är den 30 september.

Besked om tilldelning av torgplats sker under februari månad.

Faktura på torgplatsavgift kommer att utskickas i samband med besked om tilldelning och skall vara betald senast den 31 maj. Ej betald torgplatsavgift i tid betraktas som att platsen ej önskas och kommer att erbjudas annan sökande.

Strömstads kommun redovisar innehavare av torgplats till lokala skattemyndigheten.

Kontakt

Kommuncenter

Stadshuset,
Norra Bergsgatan 23

0526-190 00
kommun@stromstad.se

Växeln och kommuncenter öppet vardagar:
08:00 - 12:00
13:00- 16:30

Strömstad Infocenter
0526-623 30
infocenter@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: