Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Utbildning

För dig som är nyanländ är det viktigt att du lär dig svenska. När du kan språket finns det många vägar vidare.

Svenska för invandrare – SFI

SFI är en kurs för dig som är folkbokförd i Strömstad och saknar grundläggande kunskaper i svenska. Kursen förbereder dig inför fortsatta studier eller arbetsmarknaden genom att du får muntliga och skriftliga färdigheter i svenska språket. För dig i etableringen är väntetiden på SFI högst en månad och för övriga högst tre månader. Kursen är gratis men du behöver ha med dig ett svenskt lexikon.

Utbildning och kurser

För dig som är klar med SFI finns det olika vägar för fortsatta studier. Du kan ansöka om att studera på distans eller läsa vidare i Strömstad som erbjuder. Utbildningen är gratis men kostnad för viss litteratur kan tillkomma.

  • Grundläggande vuxenutbildning
  • Yrkesutbildningar (Yrkesvux)
  • Yrkesutbildningar med SFI
  • Lärlingsutbildningar
  • Distansutbildningar
  • Särskild utbildning för vuxna (Särvux)
  • Gymnasiekurser
  • Gymnasieexamen

Ansökan och mer information:

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera