KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Cykla i strömstads omgivningar

Upptäck strömstads skärgård och kulturlandskap eller testa att cykla i Tjärndalens bikepark. I centrum har det på senare år satsats på att det ska vara enkelt och säkert att cykla.

Cykelkarta

I vår kartportal hittar du en karta med förslag på natursköna cykelvägar som tar dig längs intressanta sevärdheter, samt mer information om att cykla i Strömstad.

Kartportal / Uppleva och göra / Cykla Länk till annan webbplats.

På besökswebben Västsverige.com får du som vill uppleva Strömstad på cykel en sammanställning, kort färdbeskrivning och tips på kultur- och naturupplevelser under färden. Naturligtvis kan du med hjälp av cykelkartan lägga upp din egen utflyktstur. Iordningställda gång- och cykelbanor finns längs våra infartsleder österut mot E6:an och söderut till Daftö.

Cykelupplevelser i Strömstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykelområde - Bikepark

Naturområdet Tjärndalen karaktäriseras av kuperad skogsbevuxen terräng med en lång mellanliggande dalgång. Kommunens mål för området är att det ska vidareutvecklas för rekreation och turistaktiviteter. Idag finns ett cykelområde, så kallad Bikepark samt en löparslinga på 3 km som vintertid spåras för skidåkning. I Tjärndalen finns också fina promenadstigar.

Adress: Tjärndalsvägen

Cykelpumpar i centrum

Kommunen har satt upp cykelpumpar på följande platser i centrala Strömstad (du kan även se i cykelkartan var cykelpumparna är placerade):

  • Skeppsbroplatsen
  • Oskarsplatsen
  • Strömstad station
  • Vid Krohnjuvel, Norra Hamngatan 11


Text


Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Marcus Palm