Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.






Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)




Fråga 1





Trygghetslarm

För att känna trygghet i bostaden dygnet runt kan ett trygghetslarm vara till hjälp. Genom larmet är det möjligt att snabbt få kontakt med personal vid alla tider på dygnet.

Trygghetslarmet beviljas som bistånd enligt Socialtjänstlagen. Du ansöker om larm hos kommunens biståndshandläggare.

Så fungerar ett trygghetslarm​

Trygghetslarm är ett hjälpmedel för nödsituationer i hemmet, till exempel om man ramlar eller blir akut sjuk. Larmet bärs som ett armband eller halsband. Det aktiveras med en knapptryckning och larmet går direkt till hemtjänsten. Här finns personal som svarar dygnet runt.

Vem installerar?

Det är den larmansvarige i kommunen som installerar larmet hos dig. När ett larm inte längre används ska kontakt tas med biståndshandläggare och den larmansvarige kommer och hämtar larmet.​

Vad kostar det?​

Har du hemtjänst avgörs avgiften av dina inkomster, vad din bostad kostar och hur många timmar du har hjälp. Har du låga inkomster kan din avgift reduceras.
Du kan läsa mer om avgifter här.

Så ansöker du ​

Du kan antingen kontakta någon av biståndshandläggarna eller skicka in ansökan. Blankett hittar du här. Pdf, 147 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Annika Unger