MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Vägar in till läraryrket

Är du intresserad av att bli bland det finaste man kan vara – lärare eller förskollärare? Vi behöver dig! Det finns olika vägar in till läraryrket oavsett vem du är eller var du befinner dig i livet. Kanske har du precis börjat fundera eller hunnit en bit på vägen.

Dra nytta av dina tidigare högskolestudier

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vänder sig till dig som redan har högskolestudier i ämnen som undervisas i svensk skola. Genom KPU kan du komplettera dina tidigare studier och ta ut en ämneslärarexamen.
» Läs mer om KPU och om hur du ansöker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jobbar du inom skolan men saknar examen?

Om du redan jobbar som lärare idag men saknar examen, kontakta din närmaste chef för att diskutera möjligheterna. Du kan komplettera dina studier i programmet vidareutbildning av lärare (VAL).
» Läs mer om VAL Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lärare som vill studera vidare för att få examen eller bredda sin behörighet kan få ersättning för kurslitteratur och få ledigt med lön för tid vid universitetet eller högskola. Det gäller om verksamheten har behov av det du studerar. Kontakta din rektor för mer information. 

Vidareutbildning för utländska lärare

Har du en utländsk lärarexamen eller en utländsk examen motsvarande ett svenskt skolämne och vill bli behörig lärare eller förskollärare i Strömstad? Då kan du komplettera med att gå utländska lärares vidareutbildning (ULV).
» Läs mer om ULV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbeta på skola/förskola i Strömstad under utbildningen

Studerar du till lärare är du hjärtligt välkommen att göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på någon av skolorna här i Strömstad. Kontakta lisbeth.lunneryd@stromstad.se, tfn 0526-194 67

Jobba som timvikarie i skola eller förskola

Strömstads kommun söker timvikarier inom skola och förskola. Hör gärna av dig till vår bemanningscentral om du är intresserad av att ingå i vår vikariepool! Ett sätt att prova på om yrket är något för dig och som kan leda till en lärarkarriär.
» Bemanningscentralen

Skugga en lärare

Får du ersättning i form av a-kassa eller aktivitetsstöd och saknar sysselsättning? Då har du möjlighet att skugga en lärare – en chans att få inblick och erfarenhet. Kontakta oss (se nedan).

Hör gärna av dig!

Kontakta oss om du har funderingar kring att bli lärare eller förskollärare:

Martin Dalenius
Verksamhetschef förskola, kulturskola och bibliotek
martin.dalenius@stromstad.se

Eva Eriksson
Verksamhetschef grundskola
eva.eriksson@stromstad.se

Sara Arvenberg
Verksamhetschef Strömstad Gymnasium och vuxenutbildning
sara.arvenberg@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson