Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Rossö – där natur och kultur möts

Rossö har cirka 330 bofasta invånare, sommartid tillkommer långt fler delårsboende och befolkningen mångfaldigas. På ön finns skola, lanthandel, kommunala hyresrätter och ett piggt föreningsliv med många året-runt-aktiviteter. Rossö hamn är en entré till Kosterhavets nationalpark.

Rossö är en ö med landfast förbindelse i kommunens södra del. Kommungränsen mot Tanum går i vattnen strax söder om ön. Förbindelserna är goda och det är enkelt att pendla både norrut och söderut. Upptagningsområdet för skola och annan service sträcker sin in på fastlandet till Överby, Nöddö och Skär.

Rossö har fina strövområden och i väster finns halvön Kockholmen med en intressant natur och geologi. Sedan 2009 är Kockholmen en del av Kosterhavets nationalpark. Bebyggelsen är koncentrerad kring öns mitt, här ligger också våra kommunala hyresrätter och kommundelens skola, Rossö skola med anor från slutet av 1800-talet. Rossö var en gång ett centrum för svensk hummerhandel, tusentals humrar lagrades i det smala sundet vid Rossö hamn. Historien finns berättad i nationalparksentrén i hamnen.

I en närbelägen sjöbod finns ett fiskemuséum med minnen och föremål från skärgårdslivet förr. Området kring hamnen och sundet är av riksintresse för natur- och kulturmiljövården.

Text

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck