KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Strömstad in Light

InLight logo för 2023.

Stort tack till alla som medverkade & besökta Strömstad in Light 2023 - vilken succé! Vi planerar redan för Strömstad in Light 2024 som går av stapeln den 8 november. Vill du vara med? Skicka oss ett mejl om hur Du eller Din organisation vill bidra!

Följ gärna våra sociala medier för bilder. Länk till annan webbplats.

Kom ut och ta del av en härlig kväll tillsammans i det mörkaste november! Strömstad in Light – en ljusfestival med målet att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap. Programmet är brett och innehåller förutom en fantastisk ljussättning av Strömsdalen även ett rikt kulturprogram med dans och musik, matmarknad och barnaktiviteter. Som vanligt blir det även fokus på solenergi, belysning, elbilsladdning och energieffektiviserande åtgärder.

PROGRAM 10 NOVEMBER 2023 17.00-22.00

Klä er varmt, sätt på er & barnen reflexer & kom ut & njut av en magisk kväll!

karta IN light 23

Ljussättning, utställare, dans & LED-show!
Under kvällen finns även möjlighet att diskutera miljörätt belysning, få information om solenergi & elbilsladdning för privatpersoner och föreningar. Dessutom finns det möjlighet att köpa något gott att äta och dricka på plats.

Kulturskolans dansframträdanden 17.15-18.30 samt 19.15-20.15
Dansuppvisning med Kulturskolans dansare på stora scenen vid Vattenverket & runt om i Strömsdalen.

LED-show med Infinite Moves ca 18.30
En vacker visuell föreställning med Infinite Moves. Denna duo-show väver samman dans och cirkus med ljuskällor. Showen är en blandning av parakrobatik, jonglering och koreografi.

Infinite moves

"Underworld" - Magiskt ljusverk av internationellt erkända konstnären Aleksandra Stratimirovic
Konstnären Aleksandra Stratimirovic skapar en unik installation i Strömdalen i form av lysande former som skildrar en imaginär liten undervattensbosättning. Projektet uppstod ur syftet att uppmärksamma känsligt havsliv och dess ömtåliga miljö. Detta projekt är resultatet av ett pågående och inspirerande samarbete med ”Sotenäs Marina Återvinningscentral” som tar hand om kasserade fiskeredskap, spöknät och havsplast som samlas in från stränderna från hela Sverige. Sedan premiären på Island of Light 2019 i Smögen har "Underworld" visats på olika utställningar i Sverige, Österrike, Slovenien, Italien, Nordmakedonien, Finland och i Singapore.

Installationen "Underworld" av Aleksandra Stratimirovic. Foto: Ant Dickinson för Island of Light

Inlight och belysning av stadshuset.

Hyllning till den bortgångne konstnären Sinisha Bozunovic varje hel & halvtimme från 18.00-22.00.

Vänd blicken mot Strömstads Stadshus där en ljud- och ljussatt hyllning till Strömstadsprofilen och konstnären Sinisha Bozunovic som berörde så många av oss kommer att äga rum under kvällen. Projektionen visas varje hel och halvtimme mellan 18.00 - 22.00. Killarna i DJ-kollektivet Lytorpsgruppen kommer att spela musik på Stadshuset trapp till en fantastisk laserprojektion.

Det kommer vara möjligt att gå i en gångpassage över bron vid Coop, men ta det försiktigt & ha reflexer på er!

OBS! VID ÖSREGN UTGÅR LIVE-DJs!

sinsisha

Strömstads “nya” stadsstråk Norra Hamngatan är självklart med under kvällen, gatan är avstängd och bjuder in till fest.

Food Truck – Andersson BBQ fixar mat. Fritidsgården och föreningslivet tar plats på gatan – Kom och häng med oss! Butikerna är öppna hela kvällen! Retro, leksak och antikloppis tar plats på gatan. StrömstaNET vill gärna prata om fiber med alla som har frågor eller är nyfikna. Relax Bistro & bar är öppet under kvällen & kör även ”After Lights” med karaoke senare under kvällen. Ta något varmt att dricka på Halkjærs hamnbageri.

nereus

Kom till Oscarsplatsen och kolla in Forskningsfartyget Nereus och Sjöräddningssällskapets båtar mellan 17.00-20.00. Elbilsmässa med Brandt, Toveks och Hedin bil. Backlunds har öppet!

Forskningsfartyget Nereus
Vi demonstrerar våra fjärrstyrda farkoster på däck och i vattnet, med vilka vi lyser upp med LED-lampor under vattenytan för att filma och visar i realtid på stor skärm vad filmkameran ser. Marinbiolog förklarar vad som syns på skärmen. Vi har också med spännande djur och alger från Kosterhavet. Och hälsa på i styrhytten där våra kaptener berättar om instrumenten ombord.

Elbilsmässa med Brandt, Toveks och Hedin bil 17.00-22.00

Varje bilfirma tar med sig flera bilar! Prata med säljare och provkör kanske hittar du din nästa bil under kvällen!

undervattensdrönare

Skagerack

Marknad med Daglig verksamhet & musik från Kulturskolan
Passa på att värma dig en stund och fynda dina hemmagjorda och hållbara julklappar med en rad aktörer på plats! Fika finns att köpa på plats.

Stad i ljus!
Daglig verksamhet, kulturskolan presenterar musik & artister. Ikväll skiner staden ordentligt! STAD I LJUS i olika former. Utanför och på scenen. Vi startar upp på scenen kl: 16:45 med välkomst sånger för alla åldrar under ledning av Kulturskolans Ulf Hansson.

Marknad, musik och mys 17.00-22.00

Stadsparken är laddad med aktörer, olika food trucks och musik.

Kulturambulasen med musikerna Anders Ådin, Terje Ökshe och Cissi Demegård samt Richard Arnberg spelar under kvällen. Tält för "häng" finns, inreds av Återbruket! Här finns även goda råd att få från energirådgivarna och från projektet go:LEIF som vill se fler eldrivna fritidsbåtar, kom och diskutera hur du tror en sådan utveckling kan bli. Varm dryck och hallonbåtar utlovas.

Fixa din cykel hos LO-bikes. Boka tid på: bicyclerepairman@lobikes.se

Marknad för lokalt producerad mat och hantverk med Bygdens Saluhall. Träffa UF-företagare, Polisen & Strömstads kommun, Strömstads Vuxenutbildning informerar om utbildningsmöjligheter. Studieförbundet SV bjuder in till fika och pyssel i sina nya lokaler på Västra Klevgatan 7.

Strömstads kommun om avfall och återvinning: Hur sorterar jag mitt avfall och varför är det viktigt? Vad undrar du över när det gäller hushållsavfall och återvinning? Delta i tävling på plats med chans att vinna ett pris som gör dig till en uttalad återvinnare!

Inlight och belysning av stadshuset.
trädkramaren

Strömstad kyrka öppen även i år! Förutom en upplyst kyrka blir det mycket musik, körsång, solosång och ljusaktiviteter där pastoratets verksamheter medverkar. Det blir en härlig och ljus kväll, en höstmörk afton i november.
Välkomna till Kyrka i Ljus!

strömstad kyrka

seaside screenings

Seaside screenings 15.00-21.00

Välkomna på spännande visningar av platsspecifika filmer från runt om i Kosterhavet producerade av konstnären & kosterbon Peter Uhr. Lokstallets vackra rum blir plats för unika dansfilmer skapade runt om i vårt vackra Kosterhav. Fri entré, Uddevallavägen 1

museet

STRÖMSTADS MUSEUM

Öppet hus och slöjd- & höstmarknad
Kom och lär dig om din lokala historia, spana in den lokala höstmarknaden, fynda lokalt och genuint producerat hantverk i skinn, tenn, virkat, stickat, sytt, vävt, keramik, trä, silver, papper m.m.

laholmen

AW PÅ HOTELL LAHOLMEN

Välkomna på afterwork på Laholmen innan ni ger er ut i Strömstad in Light-kvällen! Vi har bra priser både på tapas och i baren mellan 16.00-19.00.

DESSUTOM HÅLLER DESSA BUTIKER KVÄLLSÖPPET!

VÄSTKUSTKYRKAN SECOND HAND

SECOND HAND

DU kan vara med och sprida ljus och hopp!
Välkommen till Västkustkyrkans Second Hand-affär på Inge Schiölers gränd 3! Genom att lämna in saker och handla här är DU med och räddar liv. Pengarna går till PMU som genom sitt arbete världen över hjälper människor ut ur fattigdom, ger möjlighet till sjukvård och utbildning och bistår med nödhjälp vid katastrofer och krig.

Vi har extra öppet från klockan 18.00 och bjuder på fika. Varmt välkommen!

STUDIEFÖRBUNDET SV

Studieförbundet SV har drop-in med "nördcafé" och målarkurs i sina lokaler på Västra Klevgatan 7. SV bjuder på fika och har lokalen öppen för alla som vill säga hej och se vad vi gör på SV. Välkomna!

GALLERIET & JOHAN ADAMSSON ART GALLERY, ÖSTRA KLEVGATAN 3

"GALLERIET" på Östra Klevgatan håller öppet under kvällen och visar spännande konst.

KROHNJUVEL, NORRA HAMNGATAN

Vi kommer att ha öppet till 20.00 denna kväll och vi har erbjudande på ljusstakar och smyckeskrin från Gynning Design.

HAMNSYSTEM SVERIGE AB

Hamnsystem Sverige AB visar upp sina innovativa lösningar med öppet hus på Södra hamngatan 27. Kom in och ta en fika och prata med oss under kvällen!

ETAGE INREDNINGSBUTIK

Etage inredningsbutik håller öppet denna dag 10.00-20.00 och erbjuder 20% på all belysning.

WERNERS, BADHUSGATAN 5

Belysning, inredning, tyger till fantastiska priser. 20% rabatt på belysning. Öppet under In Light 10.00-22.00!

SKATTKISTAN, SKOLGATAN 7

Present- och stickbutik mitt i Strömstad. Hämta inspiration till ditt nästa stickprojekt. Konsthantverk och brukskonst.

Kontakt

Tove Meyer
Kulturansvarig
Strömstads kommun
tove.meyer@stromstad.se

Leon Eriksson
Näringslivslots
Strömstads kommun
leon.eriksson@stromstad.se

Anders Olausson, Bröderna Axelsson El.
anders.olausson@braxel.se
0526-71 41 20

Henrik Lysén
Strömstadsbyggen & Strömstadslokaler
Henrik.lysen@stromstadsbyggen.se

Inlight och belysning av stadshuset.
Mat och folk - Strömstad in Light
Inlight och belysning av stadshuset.
Inlight och belysning av stadshuset.Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Tove Meyer