MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Strömstad in Light

In light

Strömstad in light är en årligen återkommande ljusfestival med fokus på energi- och hållbarhetsfrågor. Datum för Strömstad in Light 2022 är satt till 11 november. Program presenteras efter sommaren.

Programmet är brett och innehåller förutom en fantastisk ljussättning av Strömsdalen, även ett rikt kulturprogram, inspirerande föreläsningar och barnaktiviteter. I år är In light också starten på Tillsammans - Hållbarhetsveckan i Strömstad. Länk till annan webbplats. En hel vecka med aktiviteter med avstamp i Agenda 2030!

Program Strömstad in Light 12/11

STRÖMSTADS STADSPARK

12.00 – 20.00 Energi- och klimatrådgivning
Energi- och klimatrådgivarna svarar på frågor om elbilar, laddning och solceller. Få tips om vad du kan göra hemma för att spara energi och pengar och hur du kan resa mer hållbart. Även Västtrafik är på plats för att visa sina vikcyklar och dela ut goodiebags.

12.00 - 16.00 LO-bikes cykelservice
Kom och få din cykel servad! Energi- och klimatrådgivarna bjuder på gratis cykelservice i samarbete med LO Bikes mobila cykelverkstad.Boka tid på bicyclerepairman@lobikes.se

16.00 - 20.00 Marknad och mys
Marknad för lokalt producerad mat med Bygdens Saluhall. IFK Strömstad håller i aktiviteter & säljer fika, Restaurang Parks Foodtruck finns på plats, käpphästbana, stora såpbubblor, kulturambulansen & invigning av Erik Olssons ljusskulptur "Trädkramaren".
Flera UF-företag finns på plats med sina produkter.

17.00 och 19.00 Kulturambulansen
Uppträdande med Kulturambulansen - Musikerna Anders Ådin (gitarr, perkussion och sång) & Cecilia Wingård (sång och gitarr)

17.45 IFK Strömstad kör FotbollsDart med fina priser

KULTURHUSET SKAGERACK

12.00 - 20.00 Julmarknad med Daglig verksamhet.
Fritidsgården i Kulturhuset håller öppet och säljer fika. UF-företaget Relights är också på plats.

16.00 – 20.00 Orust e-boats, Strana
Orust E-boats visar sin eldrivna båt Strana utanför kulturhuset och hur omställningen till eldrivna båtar blir ett win-win koncept med en ny app för delningstjänst och smart styrning av batteriladdning.

STRÖMSDALEN

18.00 - 22.00 Ljussättning av Strömsdalen
Utställare, dansuppvisning, eldshow, ljuskonst av Strömstads fritidsbarn. Under kvällen finns möjlighet att diskutera miljörätt belysning, få information om solenergi & elbilsladdning för privatpersoner och föreningar.

18.30 Framträdande med eldartister

18.00, 19.00 & 20.00 Dansuppvisning med Strömstads kulturskola varje heltimme från 18.00-20.00.

STRÖMSTADS MUSEUM

18.00-20.00 Öppet hus och höstmarknad.
Kom och lär dig om din lokala historia och ta en fika i museéts trevliga lokaler.

STRÖMSTAD KYRKA

18.00 - 22.00 En skön ljus stund med mycket musik och vila för själen.Kl. 18.00 tänds ljusen på kyrkbacken och musik börjar spelas i kyrkan. Under kvällen erbjuder vi sång och musik, möjlighet till nattvard, någon att prata med, ljuständning, hämta ut nytt dopljus, doperinran, förbön, bönestation och/eller att bara vara. I kyrkan finns också juice och kaka.

Musikmedverkande under kvällen är;
Helena Hagsköld Bäck– trombon/fiol/sång och Hanna Norrman – fiol/sång samt ”Head-lights on JC”, vilka har premiär denna kväll och är en grupp skönsjungande ungdomar.

En kort kvällsmässa börjar kl. 19.00
Därefter är alla välkomna att ta emot nattvarden närsomhelst fram till kl. 22.00. Präst för kvällen är Bengt Magnusson, musiker Annelie Karlsson och Christer Nordgren medverkar liksom prästpraktikant Johan Törnblom.

DESSUTOM HÄNDER DETTA!

LASERSTRÅLAR ÖVER STAN
18.00 - 22.00 Vi belyser Strömstads stadshus och Strömstad kyrka och det blir även laserstrålar i det fria luftrummet. Mulet, hög luftfuktighet och gärna lite duggregn är optimalt väder för laser utomhus. Då blir det magiska fina strålar som synas på lång avstånd.

TIPSPROMENAD I STAN
Under 12-14 november kan du gå en spännande tipspromenad på stan om miljö och hållbarhet. Frågorna sätts upp i butikernas skyltfönster fredag eftermiddag. Lämna in din svarstalong senast måndag 15 november i postlådan till höger om ingången på Strömstad Turistinformation. Talongerna kan du hämta i alla Köpmannaföreningens butiker eller på Turistinformationen.

Vinnaren får presentkort till ett värde av 2000 kronor som kan användas i alla Köpmannaföreningens butiker.

GALLERIET, ÖSTRA KLEVGATAN 3

Fantastiska konstverk av Peter Mandl; "FEMINA" - på GALLERIET i Strömstad. Öppet i samband med "Strömstad in Light" till 22.00. Öppet lördagar 12-15. Välkomna!

STRÖMSTADS KÖPMANNAFÖRENINGS FOTOTÄVLING
TEMA: LJUS OCH MÖRKER eller MILJÖ/KLIMAT/HÅLLBARHET

Bilderna skall vara tagna i Strömstads kommun i år, de skall inte innehålla reklam, eventuella personer i motivet skall inte gå att identifiera, bilden måste vara i en upplösning som blir bra på utskrift ca A4 eller 20x20 cm.

All info om hur du deltar läggs ut på Strömstads Handels facebooksida. Länk till annan webbplats.

Sinisha Bozunovics "GALLERIET" på Östra Klevgatan håller också öppet.

OM STRÖMSTAD IN LIGHT

Strömstad in Light – ett samarbete mellan Strömstads kommun, Br. Axelssons El och lokala företag med målet att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap.

In Light vänder sig till dig som företagare, beslutsfattare, politiker, invånare eller besökare. På årets In Light delar vi med oss av en rad miljö- och teknikinnovationer. Kom och låt dig inspireras av en dag där klimatsmart innovation står i fokus!

Bidra med dina idéer och närvaro till ett hållbart Strömstad!

Kontakt

Anders Olausson, Bröderna Axelsson El.
anders.olausson@braxel.se
0526-71 41 20

Maria Aronsson, Miljöstrateg
Strömstad kommun maria.aronsson@stromstad.se
0526-194 08

Tove Meyer, Kulturansvarig
Strömstads kommun
tove.meyer@stromstad.se

Strömstad in Light - glödlampa
Mat och folk - Strömstad in Light
Tanka miljövänligt
in light
strömsdalen
strömsdalen 2Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Aronsson