Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Lantbruk

Lantbruk och djurhållande gårdar räknas som miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken.

Inverkan på miljön sker bland annat via lagring och spridning av gödsel, djurhållning, användning av bekämpningsmedel och kemikalier.

Miljö- och byggnämnden ansvarar för tillsynen över lantbrukets miljöpåverkan och andra frågor där människor eller miljö utsätts för olägenheter av lantbruket.

Länsstyrelsen ansvar för djurskyddet.

Tillstånd eller anmälan kan behövas

Beroende på verksamhetens omfattning, ändamål och placering kan det behövas tillstånd eller anmälan till kommun eller länsstyrelse. Generellt sätt gäller att:

Här ges endast en kortfattad och översiktlig information som inte redovisar alla detaljer i regelverket.

Som verksamhetsutövare måste du alltid skaffa dig närmare kännedom om aktuella regler. Är du osäker på vilka tillstånd eller anmälningar som du behöver för din verksamhet så kan du höra av dig till miljö- och hälsoskyddsavdelningen eller Länsstyrelsen Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

Om du misstänker att djur far illa

Från och med den 1 januari 2009 är det länsstyrelsen som kontrollerar djurskyddet i kommunerna.

Om du misstänker att djur vanskötts eller far illa ska du kontakta länsstyrelsen.

Mer information hittar du på Länsstyrelsens sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om djurhållning, du kan även kontakta länsstyrelsen på telefon 031-60 71 72.

Är situationen akut och det inte går att nå personal hos länsstyrelsen ska du istället kontakta polisen på telefon 114 14.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Helena Cavalli-Björkman

SIDANSVARIG: Malin Berlin