KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Matförgiftning

Vanliga symtom på matförgiftning är diarréer, kräkningar, illamående, magsmärtor eller feber. Misstänker du att du blivit matförgiftad av mat som du köpt eller ätit i Strömstads kommun? Gör då en anmälan, så kan vi försöka förhindra att fler blir sjuka.

Anmäl matförgiftning

Du kan välja att anmäla anonymt, men för att kunna göra en fullständig utredning är det är en fördel att vi kan kontakta dig. De kontaktuppgifter du lämnar blir behandlade enligt dataskyddsförordningen. För att vi ska kunna göra en bra utredning är det viktigt att anmälan fylls i så noggrant som möjligt.

Blev fler personer sjuka? Uppmana gärna de andra att göra en egen anmälan. Kontakta också din vårdcentral. Det är viktigt att ta prov medan du fortfarande är sjuk, för att kunna hitta orsaken.

Gör din anmälan här.

Vad händer efter en anmälan?

När vi får in en anmälan om matförgiftning påbörjas en utredning. Ibland kan det finnas behov av kompletterande uppgifter från den som gjort anmälan.

Vi följer alltid upp en anmälan om matförgiftning. Det innebär att vi kontaktar verksamheten som sålt livsmedlet för att ta reda på vad företaget har för rutiner och vi frågar även om de själva har fått in någon anmälan om matförgiftning. Vi kan också göra ett besök på det aktuella matstället för att ta prover, mäta temperaturer och kontrollera hygienen i lokalerna.

Kontakt

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider Länk till annan webbplats.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Helena Cavalli-Björkman

SIDANSVARIG: Helena Siljeberg