KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

God man, förvaltare, förmyndare

Personer med särskilda behov kan få hjälp att företräda sina intressen och sköta sin ekonomi av en ställföreträdare, dvs god man, förvaltare eller förmyndare.

En god man fungerar som ställföreträdare för någon som saknar förmåga att företräda sig själv i olika situationer. Uppdraget som god man kan exempelvis innebära att du hjälper någon att betala löpande räkningar, ser till att det finns tillgång till fickpengar om hen bor på ett särskilt boende, samt se till att personen du hjälper har det bra. Du kan också ha i uppdrag att hjälpa till att söka bostadsbidrag eller ansöka om insatser från socialtjänsten.

Det är en fördel om du har viss vana vid ekonomiska frågor och myndighetskontakter.

Samverkande överförmyndare är tjänstemannaorganisationen för handläggning av överförmyndarens ärenden. Åtta kommuner samverkar genom att all handläggning sker på ett gemensamt kontor i Uddevalla

Kommuner som ingår

Strömstad, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Sotenäs, Tanum och Uddevalla.

I varje kommun finns en ansvarig överförmyndare, men den personen handlägger inte ärenden. Kontakt och handläggning sköts via tjänstemännen för Samverkande överförmyndare i Uddevalla. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi erbjuder en webbaserad kostnadsfri utbildning för att bli god man. Läs mer och anmäl dig till att bli god man Länk till annan webbplats.

Kontakt

Samverkande överförmyndare i Uddevalla

Postadress:
Uddevalla kommun,
Samverkande överförmyndare,
451 81 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-69 60 00

E-post:
overformyndaren@uddevalla.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Anna Almén