Allvarligt smittläge regionalt – Strömstad tar sin del av ansvaret

Strömstads kommun har beslutat om åtgärder för minskad smittspridning lokalt. I Västra Götaland gäller sedan den 17 februari skärpta regional rekommendationer. Alla behöver ta strikt eget ansvar. Begränsa kontakterna och följ gällande råd och rekommendationer, det krävs för att bryta utvecklingen!

HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Sjukresor

Om du blir sjuk och behöver resa till sjukvården finns flera resealternativ. Buss och tåg kan fungera, många väljer att resa med privatbil. Ditt hälsotillstånd kan också berättiga dig att resa med taxi.  

Alla resor till och från sjukvårdande behandling (vid sjukhus, tandvård, sjukgymnast, vårdcentraler, distriktssköterskemottagningar) är sjukresor. Sjukresor handläggs av sjukresekontoret vid Västra Götalandsregionen.

I norra Bohuslän finns möjlighet att åka till sjukhusen i Uddevalla och Trollhättan med ”Ronden”, en särskilt anpassad buss för sjukresor som jämställs med taxi. Ronden går efter en fastställd turlista. Turlista för Ronden hittar du på trafikbolaget Västtrafiks webbplats. Den finns också att hämta en tidtabell i kommunhusets reception.

Du kan få ersättning när du reser till en vårdgivare som tillhör eller har kontrakt med Västra Götalandsregionen eller Region Halland. Tänk på att det kan behövas ett intyg som styrker dina behov av sjukresan.

Länkar

Information om sjukresor inom Västra Götalandsregionen finns på vårdguiden 1177

Frågor om sjukresor i Västra Götaland

Telefon 010-47 32 100

Tidtabell Ronden

Beställ sjukresa

Beställningscentralen 020-91 90 90

Kontakt

Frågor om sjukresor i Västra Götaland

010-47 32 100

Beställ sjukresa

Beställningscentralen 020-91 90 90

Sjukreseenheten i Norra Älvsborg och Norra Bohuslän

Postadress: Regionens Hus, Sjukreseenheten, 462 80 Vänersborg

Telefontid: 09.00-11.45 samt 13.00-15.00 Tel: 0521-27 50 80     

E-post: sjukreseenheten.vanersborg@vgregion.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Lena Beltramin