KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Fågelskådning

Fågelskådare

Strömstad erbjuder många olika slags lokaler för fågelskådning. Här är två förslag.

Kosterarkipelagen

Ögruppen utgör Sveriges västligaste parti och skils från fastlandet av den omkring tre km breda Kosterfjorden. Den spännande blandningen av havs- och landfåglar gör att öarna är intressanta året om, även om landfågelfaunan är begränsad under vintern. Bland arter som kan ses på Koster märks ringtrast, blåhake, näktergal, rosenfink, liror och labbar, alkekungar, skärsnäppor, tobisgrissla.

Reguljära båtförbindelser finns från Strömstad året runt. Båtarna utgår från Norra hamnen i centrala Strömstad och angör tre bryggor på Syd-Koster och två på Nord-Koster.

Strömsvattnet

Strömsvattnet är en näringsrik slättsjö med rik vass-, säv- och starrvegetation. Sankmarkerna ger förutsättningar för ett varierat fågelliv, främst änder och vadare, som här har bra rast, uppehålls- och häckningsplatser. Häckande arter är bl.a. skäggdopping, sothöna, rörhöna, gräsand och rödbena. Den exklusiva vattenrallen häckar också i reservatet och i vass- och sumpskogspartierna träffar man på en rad småfåglar som sävsparv, rörsångare och sävsångare.

Kontakt

Strömstad Infocenter
Gamla Tullhuset
Ångbåtskajen 1
0526-623 30
infocenter@stromstad.se

 

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Marcus Palm