Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Penslar av olika sorter.

Arbete och sysselsättning

Är du arbetslös är det viktigt att du i första hand skriver in dig på Arbetsförmedlingen. Mer information hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FERIEPRAKTIK SOMMAREN 2022

Sommaren 2022 erbjuder Strömstads kommun möjligheten för ungdomar att söka feriepraktik på några av kommunens verksamheter.

Period 1: v 24-26
Period 2: v 27-29
Period 3: v 30-32

Du kan ange flera perioder i din ansökan.

Feriepraktik erbjuds på följande verksamheter:

Återbruket: Vi organiserar och bemannar en loppmarknad med försäljning till allmänheten. Vi hämtar och gör iordning saker som skänkts till Återbruket Länk till annan webbplats.. Verksamheten finns på Prästängsvägen 31.

Naturvården: På uppdrag av tekniska förvaltningen utför vi arbeten i grönområden nära tätorterna utifrån en speciell plan. Vi röjer och håller efter grönytor samt gallrar i äldre trädbestånd. Arbetet syftar till att skapa trivsel och säkerhet för kommunens invånare. Arbetet innebär även slåtter, stängsling och röjning kring fornminnen. I naturreservatens skötselplan ingår underhåll av stigar och leder samt röjning, slåtter och stängsling.

Snickeriet: Snickeriet fungerar dels som en serviceinrättning gentemot övriga interna verksamheter, dels som en enhet som tar egna uppdrag när det gäller både fin- och grovsnickeri.

Strandstädningen: Norra Bohuslän är hårt drabbat av allt skräp som förs till våra stränder av strömmarna i Nordsjön. Här följer du med ut med båt och städar stränder.

Har du frågor kontakta Enhetschef René Kronemalm tel 0526-193 21 eller mail rene.kronemalm@stromstad.se


Önskad plats/verksamhet
Önskad plats/verksamhet
Önskad period
Önskad periodAnge den eller de perioder du önskar praktik
Har du haft feriepraktik tidigare?
Har du haft feriepraktik tidigare?
Ladda upp ditt CV

Ladda upp ett personligt brev

För dig som är arbetsgivare
Har du som arbetsgivare jobb eller kan erbjuda en praktikplats kontaktar du vår Arbetsmarknadskonsulent René Kronemalm på tel 0526-19321

På måndagar har vi Arbetssökarstöd där du kan få hjälp med:

  • Skriva CV , söka arbete
  • Få direkt kontakt och information om vuxenstudier
  • Få direkt kontakt och information gällande Arbetsmarknadsenheten och dess olika delar
  • Du kan få hjälp med att kartlägga dina tidigare erfarenheter och utbildningar. Därefter få stöd i kontakten med Arbetsförmedlingen om du är berättigad till insatser via dem, så som nystartjobb, extratjänster, praktik och arbetsträning. Vi hjälper även till att hitta platser inom kommunen för dig. Vi har också samverkan med Samordningsförbundet och stöttar i kontakter med dem.

Vårt Arbetssökarstöd hittar du på Gymnasiegatan 2 (Integrationscenter) på måndagar kl 9-16.

Där finns Studievägledare för vuxenutbildningen, arbetsmarknadskonsulent från Arbetsmarknadsenheten samt integrationsvägledare som hjälper dig på plats. Ibland finns även andra samverkansparter med.

Arbetsmarknadsenheten består av flera delar där det är möjligt att arbetsträna eller göra praktik.

Några av dessa är:

Återbruket

Snickeriet

Naturvården

Strandstädningen

Hemvaktmästarna

Vi utför uppdrag som vi får av andra verksamheter inom kommunen. Därför kan arbetsuppgifterna variera inom Arbetsmarknadsenheten.

Feriepraktik för ungdomar

Syftet med feriepraktik är att du som ungdom ska få arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Alla ungdomar som går ut årskurs nio eller årskurs ett och två på gymnasiet ska oavsett tidigare erfarenhet ha samma chans till feriepraktikplats.

Varje år ges möjlighet att göra feriepraktik för ungdomar inom Arbetsmarknadsenhetens olika verksamheter. Vi samarbetar med andra verksamheter inom kommunen och för varje år ges möjligheter att även göra feriepraktik utanför Arbetsmarknadsenheten. Dessa platser varierar år för år och läggs ut i samband med ansökningsperioden.

Du gör feriepraktik i tre veckor, totalt 105 timmar. Du arbetar i snitt sju timmar per dag, men det kan variera. Hos vissa arbetsgivare kan kvälls- och/eller helgjobb förekomma.

Feriepraktikperioderna är indelade i tre olika perioder.

När du ansöker anger du önskemål om vart du vill vara i första och andra hand samt vilken period du vill arbeta. Varje år kommer en länk att läggas ut där du ansöker om feriepraktik.

Lön
Din lön utgår ifrån din ålder och kommer att läggas ut i mars inför varje ansökningsperiod.

Tänk på att alltid söka andra sommarjobb då våra platser snabbt tillsätts.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Enhetschef
René Kronemalm
0526- 193 21
rene.kronemalm@stromstad.se

Arbetsledare Snickeriet
Hans Hansson
0526- 19319

Arbetsledare Återbruket
Marie Svensson
0526-19418

Arbetsledare Strandstädning
Kaj Bengtsson
0526-19455

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Eva Löfgren

SIDANSVARIG: Camilla Karlsson