Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Att jobba som vikarie

Som timavlönad vikarie i Strömstad kommun har du Sveriges viktigaste jobb. Du får möjlighet att arbeta på olika arbetsplatser, vanligtvis inom vård och omsorg, kök och städ eller på någon av våra förskolor eller grundskolor. Räkna med varierande och givande erfarenheter!

Du som vikarie är viktig för oss då du ersätter ordinarie personal vid behov. Tillsammans med kollegor bidrar du till att kommunen utvecklas och till att våra invånare får den bästa servicen.  

Du bestämmer ditt schema

Vi använder ett digitalt system som heter TimePool för direktbokning vilket ger dig inflytande över när, var och hur mycket du vill arbeta. Du lägger själv in via TimePool vilka dagar du kan jobba. Ligger du tillgänglig och blir bokad får du ett sms om ditt arbetspass.

Möjligheter

Som vikarie får du möjlighet att prova på olika områden, vilket ger dig variation i arbetsuppgifter samt möjligheten till att träffa många kollegor i olika verksamheter. Du får även möjligheten att träffa en stor del av våra invånare.

Ena dagen kan du möta ett barn som precis börjat förskolan, den andra dagen en äldre person som uppskattar din hjälp för att komma ur sängen och den tredje dagen vara en del av att 1100 matportioner serveras till unga och äldre i kommunen.

En fördel att jobba som vikarie är att du kan kombinera det med ditt övriga liv. Vissa jobbar exempelvis deltid med eget företag eller inom andra områden vilket ger en frihet till variation.

Känner du en osäkerhet över vad du skulle vilja jobba med eller studera i framtiden? Då kan jobbet som vikarie vara ett bra sätt att utforska dina möjligheter till ett framtida yrke. Du kan enkelt kombinera studier med arbete, då du själv till stor del styr över dina arbetstider. Du får också möjlighet att faktiskt arbeta med det du studerar.

Passar jobbet som vikarie mig?

Vi ser att du som vikarie kommer långt med ett brinnande intresse och nyfikenhet. För att trivas som vikarie tror vi att du är flexibel och kan anpassa dig till olika arbetssätt och rutiner. Det är naturligt för dig att samarbeta och vill vara delaktig i det dagliga arbetet. Du som uppskattar att möta och hjälpa andra människor har stor möjlighet att trivas hos oss.

Våra kommuninvånare är olika och vi ser en fördel i att våra medarbetare har olika erfarenheter och bakgrund. Därför tror vi att många kan trivas i jobbet som vikarie.

Rekryteringsprocessen

Du skickar in en ansökan till oss där du berättar om vem du är, vad du har gjort och varför du vill arbeta som vikarie. Var noga med att berätta om du har en pågående eller avslutad utbildning samt erfarenhet av arbetsuppgifterna inom de områden du vill jobba.

  1. Skicka in en ansökan via länken ovan.

  2. Bemanningscentralen går igenom ansökningarna.

  3. Vi kontaktar dig genom ett mail eller ett första samtal.

  4. För arbete inom skola, förskola, måltidsservice och städ krävs det att du lämnar utdrag ur belastningsregistret.

  5. Kommer du vidare i processen blir du inbjuden till en intervju.

  6. Vi ringer dina referenser.

  7. Vi tar ställning till om vi kan erbjuda dig en anställning som timavlönad vikarie.

JOBBA SOM VIKARIE

Gör en samhällsviktig insats på tider som passar dig!

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson