Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Hemsjukvård

Hemsjukvård är hälso- och sjukvård som ges i det egna hemmet och som bedrivs dygnet runt årets alla dagar. Om du på grund av varaktig sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till din vårdcentral kan du ha rätt till den kommunala hemsjukvården.

Beroende på vilken hjälp du behöver får du besök av en sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut (tidigare sjukgymnast). I Strömstad finns sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt för patienter inskrivna i hälso- och sjukvården.

Hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvård är ett samlingsnamn för all sjukvård där kommunen har ansvaret.

I Hälso- och sjukvården arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt undersköterskor. Du kan få hälso- och sjukvård och rehabilitering i hemmet eller på annat boende där kommunen har ansvaret.

Hälso- och sjukvård samarbetar med bland annat primärvård, sjukhus och hemtjänst.

Det är den legitimerade sjukvårdspersonalen som bedömer om du har rätt till hälso- och sjukvård.

Hjälp utifrån dina behov

Genom hemsjukvården får du hjälp med vissa sjukvårdsinsatser, utifrån dina behov, exempelvis:

Vad kostar det?

Du betalar samma avgift oavsett omfattningen av hjälp. Hälso- och sjukvård ingår i maxtaxan. Det innebär att även om du har fler insatser, till exempel hemtjänst, ska du aldrig betala mer än det belopp riksdagen beslutat som maxtaxa.

MAS - medicinskt ansvarig sjuksköterska

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) är ansvarig för att hemsjukvården bedrivs på ett säkert sätt med god kvalitet. Mer information om medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Behöver du läkare?

Om du är i behov av en läkare ska du kontakta din husläkare eller vårdcentralen. Du kan även ringa Sjukvårdsrådgivningen på 1177 eller besöka 1177.se.

Vid nödsituation ringer du SOS Alarm på 112.

Kontakt

Enhetschef
Maria Nysten
Mobil 0702 94 94 02
E-post: maria.nysten@stromstad.se

Hemsjukvården City
0526-193 61

Hemsjukvården Söder
0526-190 48

Hemsjukvården Norr
0526-196 73

Journummer kvällar, nätter och helger
0526-194 20

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Jennie Persson