KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Goda förutsättningar för företagande

Strömstad ligger i en spännande tillväxtzon mellan Oslo och Göteborg. Staden gränsar till det mest expansiva området i Norge. Västra Götaland har tillsammans med de norska fylkeskommunerna Viken, Vestfold och Telemark en befolkningsmängd på närmare 5 miljoner människor.

Vi välkomnar såväl stora som mindre företag att ta plats i vårt växande näringsliv. Kommunen är strategiskt placerad helt invid E6 och har ett välutbyggt stadsnät som ger goda möjligheter till digital kommunikation.

  • Via E6 som passerar genom kommunen, nås Oslo och Göteborg på drygt en och en halv timme. Motorväg finns hela vägen till Malmö och Köpenhamn. Strömstad trafikeras även av ett antal kommersiella långfärdsbussar mellan Oslo och Göteborg.
  • Tågtrafik via Bohusbanan och regionala expressbussar kopplar ihop Strömstad med övriga Bohuslän. Gränspendeln utgör en värdefull kollektiv förbindelse mellan Strömstad och Oslo.
  • Två färjelinjer mellan Strömstad och Sandefjord väst om Oslo transporterar cirka 1,2 miljoner passagerare varje år. Färjor förbinder också Strömstad med Koster och Kosterhavets nationpark samt med Skärhalden på ögruppen Hvaler i Norge.
  • Ett välutbyggt stadsnät med optisk fiber och en mycket stor kapacitet för data- och telekommunikation via strömstaNET Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Näringslivsfunktionen i Strömstads kommun erbjuder:


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Leon Eriksson