Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

kommun@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Jämförelseverktyget Kolada

I statistikverktyget Kolada kan du själv jämföra kvaliteten i kommunernas olika verksamheter. Här hittar du information om kvaliteten inom förskola, grundskola, gymnasieskola, kultur och fritid, individ- och familjeomsorg (IFO), funktionsnedsättningar (LSS, SoL), äldre/hemtjänst, samhällsbyggnad (gator, vägar, bostadsförsörjning, avfallshantering) m.m.

tabell från kolada

Så här gör du:

Börja med att välja den kommun/region du vill studera och välj sedan vilka år samt vilka kvalitetsområden du vill studera.

För varje nyckeltal rangordnas alla kommuner/landsting efter sina resultat, och de bästa resultaten får grön färg, de sämsta får röd färg och de i mitten är gulmarkerade. Saknas data på något nyckeltal visas det med grå färg.

Tänk på att färgsättningen visar om man har bra eller dåliga resultat jämfört med andra. Den talar inte om ifall resultaten är bra eller dåliga. Man kan ha dåliga resultat jämfört med andra, vilket ger röd färg, trots att resultatet egentligen är bra (och vice versa).

Bakom Kolada står Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA), som är en ideell förening med svenska staten och Sveriges Kommuner och Landsting som medlemmar.

I statistikverktyget Kolada kan du själv jämföra och läsa av kvaliteten i kommunernas olika verksamheter.

www.kolada.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: William Lindahl