MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Parkeringsanmärkning

En parkeringsanmärkning får du om du har stannat eller parkerat mot de bestämmelser som gäller på kommunens gator (allmän plats).

Här hittar du vanliga frågor och svar om parkeringsanmärkning, också kallad parkeringsbot.

På parkeringsanmärkningen står det varför.

På parkeringsanmärkningen står det information om vem som har utfärdat anmärkningen, vem som handlägger bestridandet och vilken överträdelse anmärkningen avser.

Du kan överklaga och bestrida parkeringsanmärkningen vid att fylla i blankett som finns på Polisens webbplats, Polisens webb parkeringsanmärkning  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Storleken på avgiften beror på typen av överträdelse.

  • 400 kronor: om du har glömt att betala avgift
  • 700 kronor: parkering på plats med parkeringsförbud
  • 900 kronor: parkering på platser där det är förbud att stanna, nära korsning- och övergångsställe, busshållplatser, gång- och cykelbanor samt på p-plats för rörelsehindrade utan giltigt tillstånd.

Om du inte betalar kommer du att få påminnelser och förhöjd avgift, och därefter lämnas ärendet över till Kronofogden. Om ditt bestridande godkänns får du tillbaka avgiften du har betalat.

Du kan kontakta Transportstyrelsen för att få de betalningsuppgifter du behöver. Det är Transportstyrelsen som sköter administrationen av betalningen för parkeringsanmärkningar. Transportstyrelsens webb parkeringsanmärkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Transportstyrelsens webbplats finns information om hur du betalar från utlandet med IBAN och BIC.Transportstyrelsens webb parkeringsanmärkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Transportstyrelsen sköter administrationen av felparkeringsavgifter som är utfärdade på kommunens parkeringsplatser och gator. Transportstyrelsen sköter däremot inte administrationen åt privata parkeringsbolag.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Conny Hansson