KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Servicebostad Löparen

Bild från framsidan av servicebostaden Löparen.

Servicebostaden på Löparegatan ligger i södra delen av Strömstad. Den består av tio lägenheter integrerade i två närliggande tvåplans hyreshus, hiss finns ej. Samtliga lägenheter har uteplats eller balkong ut mot ett skogsparti.

I en av lägenheterna finns gemensamma utrymmen som kök/matplats samt vardagsrum. Där finns även ett avlastningsrum. Lägenheterna är av olika storlek, men är inte handikappanpassade.

Personal finns dygnet runt med sovande jour och består av vårdare. En ansvarig sjuksköterska finns utsedd för boendet. Vi gör inköp och lagar vår mat tillsammans.

Vårt arbete grundar sig på respekt för dig och din rätt till självbestämmande och integritet. Målet är att du ska få leva som andra och få det stöd du behöver för att klara ditt vardagsliv. Vårt mål är att du ska klara så mycket som möjligt själv utifrån dina förutsättningar och behov.

Vi erbjuder:

Att tillsammans med dig, utsedd kontaktpersonal och eventuell anhörig eller företrädare upprätta en plan för hur vi ska arbeta utifrån dina förutsättningar och behov.

En egen stödpersonal som ett extra stöd för dig, vilket innebär att det är till denne du vänder dig till i första hand. Denna personal ska även följa upp din upprättade plan, så att dina behov tillgodoses.

Stöd för att du ska klara dina dagliga sysslor i din lägenhet samt vid olika ärenden som att gå till affären, frisör, fotvård, vårdcentral, tandläkare etc.

Tillgång till kultur och fritidsaktiviteter utifrån intresse och önskemål.

Tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal samt rehabiliteringsteam vid behov.

Kontakt

Enhetschef
Helene Hellström
0526-194 53
Fax 0526-194 52
helene.hellstrom@stromstad.se

Telefon till gruppbostaden:
0526-136 75

Besöksadress:
Löparegatan 3

Relaterad information

Vi tipsar om det digitala anhörigstödet "En bra plats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." där du kan söka riktad information och kunskap för dig i din roll som stöttepelare, samt få kontakt med anhöriga i liknande situation.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov