KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Skee – bo grönt nära staden

Skee

Samhället Skee ligger åtta kilometer öster om Strömstad med bra kommunikationer till Strömstad. Här tar du enkelt bussen till Strömstad eller varför inte cykla in på den belysta cykelvägen som löper längs med infartsvägen!

I Skee bor drygt 650 invånare och inflyttning sker. Både Bohusbanan och E6 passerar det lilla samhället och pendlingsmöjligheterna är goda. Den kommunala servicen består av förskola, skola upp till årskurs sex och fritidsverksamhet. Här finns kommunala hyreslägenheter och ett av kommunens större boende för äldre, Beatebergsgården.

Mitt i samhället finns ishallen Lionshov med ett aktivt föreningsliv. Sommartid är hallen centrum för arrangemanget Sweden Hockey Classic med besök från storklubbar som Färjestad och Leksand. Bredvid ishallen finns en multiarena med möjlighet till bollspel av alla slag. Närbutik med det viktigaste finns på bensinmacken väster om E6.

Skee har en intressant historia med anor från medeltiden. Skee socken inkluderade till en start även Strömstad, Strömstad och Strömstads församling bildades först 1670. Skee kyrka är från 1100-talet och i närheten finns många gravfält och det välbesökta fornminneområdet Blomsholm. Områdets historia berättas i Statarlängan på Blomsholm som drivs av Skee Sockens hembygdsförening, längan är öppen sommartid.


Lionshov ishall

Lionshov ishall i Skee.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck