HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kartportal

Kartor och geografisk information, GIS

Kartor är viktiga underlag i kommunens verksamheter. Vi uppdaterar regelbundet våra kartor och de flesta finns i digitalt format. GIS (geografiskt informationssystem) är ett system som används för att samla in geografisk data. Data blir på detta sätt möjlig att presentera på digitala kartor, till exempel på kommunens interna kartportal eller externt mot allmänheten.

Kartleverantören rekommenderar den senaste versionen av följande webbläsare för att kartorna ska fungera optimalt; Internet Explorer 9 och högre, Edge, Firefox, Chrome, Safari, iOS Safari, Chrome for Android. 

Vår kartportal

I vår kartportal kan du bland annat hitta information om skolor, förskolor, detaljplaner, båtplatser och sevärdheter. Kartorna fungerar både i dator, surfplatta och i mobil.

Vill du se fastighetsgränserna på en karta finns en fastighetskarta på Lantmäteriets hemsida. Notera dock att läget på gränserna kan vara felaktigt. Länken hittar du under relaterad information.

Behöver du skriva ut en mindre kartbok över ett område kan Lantmäteriets tjänst Kartutskrift hjälpa dig. Även denna länk hittar du under relaterad information.

Vill du veta hur man använder kartorna?

Under relaterad information finns en länk till en videomanual "Introduktion till publik kartportal" som hjälper dig på vägen.

Välj karta

Bild på barn som skriver.

Barn och Utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om bland annat skolor, fritidshem, förskolor och upptagningsområden.

Bild på fågelholk.

Bygga och bolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om olika typer av planer samt kommunens lediga tomter.

Bild på sopkärl.

Kommunal service och samhällsinformationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om bland annat kommunala återvinningsstationer, bibliotek, parkeringsplatser och vårdcentraler.

Bild på båtar i gästhamn.

Gästhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om kommunala gästhamnar, hamnkontor, betalsektioner, tömning av septiktank och övriga faciliteter.

Bild på kaj.

Hamnar och Båtplatserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om kommunala hamnar, lediga båtplatser, tillgång till eluttag för båtplats, septiktanktömning, spolplattor, sjösättningsramper, parkeringar.

Bild på himmel.

Miljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om naturinventeringar, åtgärdsområden, skyddade områden och naturvårdsplan. Lagret Strandskydd är en karttjänst från Länsstyrelsen. Digitalisering av Strandskyddet är gjort i skala 1:10 000, tolkning av gränserna ska därför göras i samma skala.

Bild på handikappskylt.

Parkeringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information om var det finns kommunala parkeringsplatser, ställplats för husbilar, laddplatser för elbilar, parkeringsautomater, parkeringsbussar mm..

Bild på smultron.

Smultronställenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En resa i bilder som tar dig med till några av de sevärdheter och naturupplevelser Strömstad har att erbjuda.

Bild på himmel.

Solkartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan med hjälp av Solkartan kolla upp hur mycket solenergi som landar just på ditt tak. Solkartan är framtagen för att underlätta för fastighetsägare som är intresserade av att installera en solenergianläggning. Du får en uppskattning av hur stor solinstrålningen är i genomsnitt per år på just din fastighet.

Skräp på strand

Strandstädarkartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du länkast till "Ren och attraktiv kust".
Ett projekt mellan 11 kustkommuner för
en renare kust.

Kartportalen med bilder från förr och nu

Strömstad i tid och rumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varför så bråttom? Sätt dig ner en stund och ta del av äldre foton, flygbilder och historiska kartor från Strömstad.

Bild på vandrande man.

Uppleva och göralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Strömstad är en av Sveriges mest uppskattade besöksorter med ett stort utbud av fritids- och kulturaktiviteter året runt. Här hittar du ett urval av aktiviteter om du vill gå, springa, cykla, hitta en lekplats eller bara närmaste sevärdhet.

Bild på flicka med krabba.

BLÅ ÖPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett samarbete mellan Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekils kommuner mellan 2013-2018 ledde fram till en antagen fördjupad översiktsplan hösten 2018.

Forsande vatten runt ett träd.

Kriskartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I händelse av en kris eller störning i någon viktig samhällsfunktion behöver du veta vart du kan ta dig för skydd eller få aktuell information. Kommunen är också indelad i olika organisatoriska områden, hemskyddsområden. I den här kartan ser du Skyddsrum, Trygghetspunkter och vilket Hemskyddsområde du tillhör.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maj Gilberg

SIDANSVARIG: Amanda Tollesson