KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Barn- och utbildnings-förvaltningen
Klockaregatan 2
bun@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Kock

  • Yrkesutbildning
  • Heltid 1 år
  • 2 dagar APL hos arbtsgivare per vecka

Kockutbildningen ger dig kompetens att arbeta som kock på restauranger och i storkök. Det råder stor efterfrågan på utbildade kockar!

Utbildningen passar dig som vill jobba i ett kreativt yrke med färska råvaror, smaker, kryddor, dofter och färger. Du trivs i en serviceinriktad miljö med högt tempo, gillar teamwork och varierande arbetsuppgifter.

Arbete

Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Utbildningen ger en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök. Det råder stor efterfrågan på utbildade kockar.

Detaljerad informtion om utbildningen

Utbildningen är på heltid. APL (arbetsplatsförlagt lärande) genomförs i olika kök under utbildningen. Du får en bra kontakt med näringslivet och arbetsgivare vilket ger goda möjligheter till arbete efter avslutad utbildning.

Utbildningen erbjuds även med språkstöd (passar elever som har svenska som andraspråk), gemensam undervisning sker. Se kock med språkstöd.

I programbladet finner du information om kurser, APL, studieperioder med mera.

> Programblad Kock Pdf, 865.6 kB.

Undervisning

Schemalagda lektioner 1 dag/vecka. Resterande tid är självstudier. APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår 2 dagar/vecka enligt handledares schema, dag/kväll/helg.

Förkunskaper

Svenska grund/Svenska som andraspråk grund.

Ansökan

> Ansök till vuxenutbildningen här, instruktioner och bra att vetaLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Samlingssida för samtliga yrkesutbildningar

För att komma till samlingssidan för alla våra yrkesutbildningar, följ länken:

> Läs mer om yrkes- och lärlingsutbildningar Länk till annan webbplats.

Samverkan skola-arbetsliv

Vuxenutbildningens yrkesutbildningar är framtagna i nära samverkan med arbetsgivare och företag för att matcha efterfrågat kompetensbehov.

Som arbetsgivare kan du vara med och forma framtidens kompetens! En viktig del i utbildningen är APL (arbetsplatsförlagt lärande) på en arbetsplats. I våra utbildningar erbjuds studiebesök och gästföreläsningar. Varje termin bjuder skolan in till yrkesråd där utbilningens utformning och innehåll disskuteras tillsammans med aktuella arbetsgivare.

Vi är allitd på utkik efter fler arbetsgivare att samarbeta med! Välkommen att kontakta rektor alexander.johansson1@stromstad.se.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Anja Sonerud

SIDANSVARIG: Alexander Johansson