Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Vi säger hej till kommunens nya gemenskapssamordnare!

Calle (Carl-Johan) Bergström ska som gemenskapssamordnare i kommunen arbeta för att främja hälsa, minska ensamhet och skapa gemenskap för våra seniorer.

– I min roll som gemenskapssamordnare vill jag vara en person som skapar ett gediget, varierande och stimulerande underlag till att främja hälsan, minska ensamheten och öka gemenskapen bland de äldre. För att lyckas med det vill jag vara en central figur som alltid är tillgänglig och inkluderande, säger han.

Calle har som mål att föreningsliv, organisationer, hemtjänsten och civilsamhället ska samarbeta för våra äldre. Genom honom kan aktörer nå ut till alla äldre som både vill och behöver komma ut och aktivera sig. En viktig del blir också att försöka hitta lite eldsjälar bland de som redan är aktiva för att både skapa mötesplatser och för att sprida information.

Arbetet kommer handla mycket om att skapa nya och samordna redan existerande mötesplatser och aktiviteter. Calle ser vikten av att det finns mötesplatser och aktiviteter i hela kommunen och inte bara i stadskärnan.

– Jag ser mycket fram mot gemenskapen jag hoppas att vi kan skapa tillsammans och att träffa människor. Om jag kan hjälpa några få att ta sig hemifrån och våga bli en del i gemenskapen vore det så himla häftigt!

Har du tankar kring aktiviteter för äldre, kontakta gärna Calle via senior@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: