Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Strömstad Gymnasium – certifierad European Blue School!

Som en av tre skolor i Sverige har Strömstad Gymnasium fått certifieringen European Blue School på grund av sitt engagemang i havsfrågor och sin årliga marina temadag!

Tidigare i vår ansökte Strömstad Gymnasium om att få bli en så kallad Blue School och lyfte då sin årligen återkommande marina temadag för gymnasiets alla elever i åk 1-3 ”Livet vid havet”, vilket glädjande nog ledde hela vägen till en certifiering.

Det europeiska nätverket för Blue Schools är ett initiativ från EU-kommissionen för att öka havsmedvetenheten inom skolan och engagera lärare och elever i havsfrågor.

För att bli en Blue School ska skolan arbeta med ett projekt som inkluderar flera skolämnen, motiverar eleverna till konkret handling för en bättre havsmiljö och når ett stort antal elever. Skolan ska också samarbeta både med universitet och lokala intresseorganisationer.

Flera aktörer har hjälpt till att planera för och genomföra den marina temadagen och har även stöttat i ansökningsprocessen: Tjärnö marina laboratorium Göteborgs Universitet, Kosterhavets nationalpark Naturum, GMBL Göteborgs marina laboratorium och Innovatum science park, med flera lokala aktörer.

– Med Blue School-certifieringen får vi en rad möjligheter att utveckla arbetet inom det blåa. Det europeiska sammanhanget ge stöd i undervisningen om hav och hållbarhet och möjlighet att koppla arbetet till flera av de globala hållbarhetsmålen. Genom Blue School-nätverket får skolan möjlighet till fortbildning och seminarier med internationella havsforskare och experter, samt kontakt med andra "blå skolor" i Europa och chans till nya samarbeten, säger Anette Ungfors, lärare i naturvetenskapliga ämnen vid Strömstad Gymnasium.

I Strömstad finns Sveriges enda marina nationalpark, Sveriges artrikaste havsområde och Sveriges saltaste vatten – vad passar bättre än att vårt gymnasium blir en Blue School och sätter ytterligare fokus på havet?

Läs mer om gymnasiets havstema Länk till annan webbplats.

Läs mer om Network of European Blue Schools på EU-kommissionens webbplats Länk till annan webbplats.

Logotyp Network of European Blue School
Strömstad gymnasium marin temadag

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: