Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Vinnare av Kulturmiljödiplomet

Skepparen 8 får 2023 års kulturmiljödiplom!

Nyligen blev det klart att det blir fastigheten Skepparen 8, även kallat Hedelinska huset på Norra Hamngatan i Strömstad, som får ta emot kommunens kulturmiljödiplom. Stolt fastighetsägare är Orvelin AB.

– Det är vi väldigt glada för! Vi har inte fått annat än positiva reaktioner på slutresultatet och denna utmärkelse är ett kvitto på att det verkligen blev bra, säger Thomas Karlsson, projektchef hos fastighetsägaren Orvelin.

– Huset står på en tomt som varit omdebatterad efter att det gamla huset brann ned. Vi har satsat på kvalitet när det gäller material och arkitekten har haft det gamla huset i åtanke när han ritat detta. Vi vill ju att det här huset ska stå kvar länge, säger Annika Rasmussen, fastighetschef på Orvelin.

Med sin granitsockel, sina balkongräcken i järn, dörrar och andra trädetaljer i ek och tornliknande partier, stod huset, som rymmer 42 hyreslägenheter och en affärslokal, klart för inflyttning 1 juni 2023.

Kulturmiljödiplomet delas ut av miljö- och byggnämnden, så här lyder nämndens motivering: ”Byggnaden har förtjänstfullt tolkats enligt tidigare stadsbild och karaktär. Man har på detta sätt lyckas bevara en del av tidigare byggnads historia.”

Själva diplomet delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: