Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Ny mottagning i Strömstad för unga med beroende

Nu finns Mini-Maria i Strömstad! Mini-Maria är en mottagning för dig upp till 21 år som har frågor eller bekymmer kopplade till alkohol, droger eller spel om pengar. Även du som förälder och anhörig är välkommen att höra av dig!

På Mini-Maria-mottagningarna arbetar socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare. De kan ge dig som är ung och dina anhöriga råd och stöd kring alkoholvanor, droger eller andra former av skadliga beroenden eller hjälpa dig att sluta.

På onsdagar finns en sjuksköterska och en kurator på plats i Strömstad, i samma lokaler som ungdomsmottagningen på Brunnsgatan, men det går bra att ringa Mini-Maria även andra dagar.

– Mini-Maria Norra är en del i det förebyggande arbetet och är ett samarbete mellan kommunerna i Fyrbodal och Västra Götalandsregionen, berättar sjuksköterskan Sara Persson som arbetar för Mini-Maria i både Strömstad och Uddevalla.

Vid mottagningen arbetar också kuratorn Gunnar Söderberg.

– Vem som helst kan drabbas av ett beroende. Det finns hjälp att få och vi kan lätt ordna en första träff. Det är bara att höra av sig och du behöver ingen remiss för att komma och träffa oss! Alla besök är kostnadsfria och vi som jobbar här har tystnadsplikt, säger han.

Mini-Maria telefon: 010-441 52 70
Telefontid: må-to 10-12
övriga tider går det bra att lämna meddelande så blir du uppringd
Besöksadress: Brunnsgatan 2, Strömstad

Bild: Mini-Maria-mottagningens sjuksköterska Sara Persson och kurator Gunnar Söderberg flankeras av chefen för kommunens individ- och familjeomsorg Anna Almén och socialförvaltningschef Helena Lilliebjelke som varmt välkomnar den nya mottagningen.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: