Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Maria Kuylenstierna är 2023 års miljöpristagare!

I slutet av januari stod det klart att det blir Maria Kuylenstierna som får ta emot kommunens miljöpris för sitt arbete med biologisk mångfald.

På frågan om hur det känns att ta emot priset svarar hon:

– Det känns jättekul men jag skulle vilja dela det med flera andra eftersom vi är många som har varit inblandade i arbetet. Att kommunen uppmärksammar frågan om krisen kring biologisk mångfald känns skönt eftersom det är en kris som är minst lika allvarlig som klimatkrisen.

Maria har i sitt initiativ "Bred samverkan för biologisk mångfald" bland annat bjudit in kommunen, företagare, skolor och enskilda till ett möte på kulturhuset Skagerack. Där uppmanades deltagarna att använda en bit av sin mark till att anlägga ängar.

– Vi har gjort studier som pekar på en ökning av biologisk mångfald i form av fler insekter i de områden där vi anlagt ängar redan efter första året. Om alla gör vad man kan på sin lilla plats blir det genast mycket bättre, säger pristagaren.

Strömstad kommuns Miljöpris delas ut av miljö- och byggnämnden. Så här lyder en del av nämndens motivering: "Maria är mycket drivande, tar många initiativ och är en inspirationskälla för många andra."

Priset delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: