Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Magnus Widén ny kommundirektör i Strömstads kommun

Det blir Magnus Widén som blir ny kommundirektör i Strömstads kommun. Han kommer närmast från ett jobb som ekonomichef i Borås stad.

– Magnus Widén har en gedigen bakgrund inom kommunal förvaltning och ekonomi. Han har dessutom en stark koppling till Strömstad via både släktband och fritidshus. Jag är glad över att vi har en kommunchef på plats och att Magnus, tillsammans med medarbetare och politiken, kan fortsätta att utveckla Strömstad, säger Kent Hansson (s), kommunstyrelsens ordförande.

Magnus Widén har haft flera chefsuppdrag inom kommunal sektor, bland annat som ekonomidirektör och chef i kommunala bolag i Varbergs och Marks kommuner. Men han har, enligt egen utsago, en särskild känsla för Strömstads kommun.

– Jag är nolhott sedan fem generationer och har tillbringat alla somrar och övrig fritid sedan jag var liten i familjens hus vid Svinesund, berättar Magnus som ser fram mot att flytta till Strömstad. Med i flyttlasset följer fru och storpudel.

Jobbet som kommundirektör i Strömstad blir ett nytt steg i karriären.

– Jag är glad över förtroendet och samtidigt ödmjuk inför uppgiften. Kommunen har tre viktiga uppgifter; leverantör av välfärd, skapa förutsättningar för boende och näringsliv samt att vara en god arbetsgivare. En av de största utmaningarna är kompetensförsörjning för framtiden. Jag ser fram emot att på politikens uppdrag och tillsammans med chefer och medarbetare, fortsätta bidra till Strömstads utveckling.

Magnus Widén tillträder tjänsten den 18 september.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: