Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Inbjudan till vänorten Ledbury

Fullsatt var det när den nybildade kommittén för vänorten Ledbury nyligen bjöd in Strömstadsbor för att locka till utbyte med den lilla staden i västra England.

Strömstad har sedan länge en vänort i Ledbury, en liten stad i Herefordshire i västra England. Staden är känd för sina korsvirkeshus med anor från 1500- och 1600-tal och sin årliga poesifestival.

Nybildade Ledburykommittén bjöd på underhållning och berättelser om resor och bekantskaper i Ledbury. I spetsen stod Nina och Bosse Markendahl, själva Ledburyfantaster och ivriga förespråkare för utökat utbyte. Uppmaningen var att fler Strömstadsbor ska uppleva gästfriheten i Ledbury. För föreningar och skolklasser finns bidrag att söka för att delfinanisera utbyte.

Utbytet mellan vänorterna sker främst inom föreningsliv och skola där ungdomar utbyter erfarenheter och ibland träffas. Som när brittiska forbollslaget Ledbury Swifts sommartid kommer till Strömstad för vänskapsmatcher med IFK Strömstads ungdomslag. 2022 firades

Den som vill ha tips på kontakter och resmål i Ledbury kan kontakta Nina eller Bo Markendahl. Ansökan om bidrag för resa till Ledbury för föreningar och skolklasser skickas till Strömstads kommun, kommunkansliet.

Mer om Strömstads vänort Ledbury

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: