MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Vigselrummet - Nämndernas rum

Nämndernas rum högt upp i Strömstads stadshus är kommunens officiella vigselrum och tar cirka tio personer. Här möts du av ett stort ljusinsläpp, rummet är tidsenligt och rikt på historia.

Rummet användes som sammanträdesrum för kommunens nämnder och har sedan 2011 använts som vigselrum för borglig vigsel. Rummet renoverades i samband med stadshusets renoveringsetapp år 2017.

Nygamla möbler i nyrokokostil köptes in för att bevara och lyfta fram det gamla. Panelen längs väggen är klädd med litografier, skänkta av koreografen Ivo Cramér, över Sveriges konungar och drottningar, från Karl XI till Carl XIV. Litografierna skänktes 1992 i samband med att staden firade 325 år.

Den stora takkronan är från nu nerlagda Grand Hotell, där hängde kronan i teatersalongen. Salongen byggdes senare om till teaterbiograf. Då takkronan skymde sikten för filmduken skänktes den till Strömstads muséum som lånade ut kronan till stadshuset.

Foto på stadshusets framsida.
Gammalt foto av Cavalli-Holmgren.

Mystiska tal

I stadshuset finns en magisk talsymbolik – allt enligt grosshandlare Adolf Fritiof Cavalli-Holmgrens vilja. Det var han som donerade pengar till byggnaden.

Mer information om stadshuset

Tillgänglighet

Rummet kan nås med hiss från fram- och baksida av huset. Här finns också två handikappsparkeringar.

Läs mer om tillgänglighet

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Maj Gilberg