Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Familjerådgivning

Att leva tillsammans i en parrelation och i en familj innebär ibland utmaningar. Då kan familjerådgivningen vara ett alternativ för att hitta framkomliga vägar.

Möjlighet till digital familjerådgivning.

Spridningen av Covid-19 innebär förändringar och svårigheter för oss alla. Inte minst för er som kanske behöver leva tätt inpå varandra, då lätt irritation kan uppstå. Även oro för arbete och ekonomi kan påverka relationen negativt.

Det går fortfarande att nå oss på Familjerådgivningen som vanligt via telefon, mail eller e-anmälan för att boka tid för samtal. Om du/ni inte känner er sjuka är ni välkomna till oss på besök.

Som alternativ till att komma till oss på besök kan vi även ha samtal med er digitalt via Teams Eller via telefon.

Kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Tanum, Uddevalla och Strömstad har en gemensam familjerådgivning med mottagning i Uddevalla och Tanum. I Tanum erbjuds mottagningstider på onsdagar.

Samtal för att hitta lösningar

Att leva tillsammans är inte alltid enkelt. Bekymmer för barn, arbete och ekonomi kan skapa irritation i samlivet. Ibland känns det övermäktigt. På familjerådgivningen söker vi gemensamt vägar ut ur problemen. Familjerådgivaren är specialiserade på parrelationer och utbildade i psykoterapi.

Tystnadsplikt och anonymitet

Familjerådgivaren har tystnadsplikt och den som söker hjälp kan vara anonym.

Familjerådgivning kostar 100 kr per besök. Eventuellt återbud ska meddelas senast kl.10:00 samma dag, annars skickas räkning på 100 kr.

 

Kontakt

Familjerådgivare Uddevalla, Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Tanum och Strömstad:

Telefontid:
Tisdag 10.30 – 11.30
på telefonnummer 0522-69 80 56

Torsdag 13.00 – 14.00 på telefonnummer 0522-69 67 62

Övriga tider kan meddelande lämnas på telefonsvarare.

Besöksadress
Uddevalla:
Socialtjänsten Junokontoret
Junogatan 9
451 81 Uddevalla

Besöksadress Tanumshede:
Familjecentralen
Björnbärsvägen 10
457 30 Tanumshede

 

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Ulrika Reinholdsson