Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

podd stadshus

Nu släpper vi nya avsnitt av radiopodden Strömstad Stories!

I samband med ett av de fyra Magiska datumen i Strömstads Stadshus 14 maj så släpper vi två helt nya avsnitt av den populära radiopodden Strömstad Stories! Ett avsnitt handlar om vårt fantastiska stadshus och ett om den spännande kurortstiden.

Under början av 2022 släpptes Strömstad Stories, podden som i fem avsnitt tittade närmade på Strömstads spännande nutidshistoria. Vi berättade om allt ifrån konstnären Inge Schiölers liv, till den häftiga hårdrocksscenen på 1990-talet samt fick lära oss mer om guldgräverskan Hilma Svedals unika livsberättelse. Nu kommer två helt nya avsnitt!

Siffermystik och spöken
Stadshuset i Strömstad kan byggas efter att en affärsman skänkt pengar. Men donatorn är ett original som bråkar, kräver att ritningarna ska baseras på siffermystik och gör att invigningen blir 100 år försenad. Inte konstigt att han fortfarande verkar spöka i huset. Medverkande: Peter Dafteryd, China Persson och Tove Meyer.

kurorten

Kurorten och storhetstiden

I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet vallfärdar svenskarna till Strömstad för att dricka brunn och bada i gyttja. Eller för att festa. För det som händer i kurorten Strömstad, det stannar i Strömstad. Medverkande: Johan Adamsson, Karin Askberger och Marie Edvinsson Kristiansen.

Du kan lyssna på Strömstad stories genom att klicka HÄR eller söka efter Strömstad stories där du vanligtvis lyssnar på poddar.

stories

Kontakt:

Kulturansvarig Tove Meyer
0526-192 35

tove.meyer@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: